Innovatie

Versterking van de toekomst: Kömmerling Academy werkt samen met VTI Brugge

23 november 2023

Het nieuwe schooljaar brengt een spannende ontwikkeling in de wereld van integratie tussen onderwijs en industrie: de start van een inspirerende samenwerking tussen Kömmerling, een vooraanstaande naam in de wereld van ramen en deuren, en VTI Brugge, Campus Zandstraat. Deze samenwerking markeert de oprichting van de Kömmerling Academy binnen de muren van VTI Brugge, wat een belangrijke stap voorwaarts betekent in de educatie van de toekomstige generatie in de houtsector.

De Kömmerling Academy, die in oktober werd voorgesteld aan de leerlingen, heeft al aanzienlijke aandacht getrokken onder de studenten van VTI Brugge. Met een uitgebreid programma dat zich richt op de integratie van theorie en praktijk, biedt de Academy leerlingen een diepgaand inzicht in zowel de basisprincipes van PVC als de praktische toepassingen ervan in de productie van ramen en deuren.

 

Een van de meest opwindende aspecten van dit partnerschap is het geplande bezoek aan een Kömmerling-fabriek in Duitsland voor de zesdejaarsstudenten. Dit bezoek biedt een unieke kans voor studenten om de theorieën die ze in de klas leren, toe te passen in een echte productieomgeving. De praktijkgerichte aanpak van de Kömmerling Academy streeft ernaar om een brug te slaan tussen onderwijs en industrie, en de leerlingen voor te bereiden op een toekomstige carrière in de houtsector.

 

De samenwerking tussen VTI Brugge en Kömmerling benadrukt niet alleen het belang van praktisch leren, maar onderstreept ook Kömmerlings toewijding aan de ontwikkeling van jong talent. Het programma is ontworpen om de leerlingen uit te rusten met de vaardigheden en kennis die nodig zijn om te excelleren in een snel veranderende industrie.

Deze samenwerking is niet alleen een investering in de studenten van vandaag, maar ook in de toekomst van de hout- en bouwsector. Kömmerling en VTI Brugge zetten zich samen in voor het creëren van nieuwe kansen en het verrijken van de leerervaring van studenten, waarbij ze de weg vrijmaken voor de volgende generatie vakmensen in verschillende sectoren.

 

De samenwerking tussen VTI Brugge en Kömmerling bereikte een hoogtepunt met een feestelijke lancering op 14 november op de prachtige campus van VTI Brugge Vaartdijkstraat. Deze mijlpaal markeerde niet alleen de officiële start van de Kömmerling Academy, maar bracht ook verschillende belanghebbenden samen, waaronder SELECT raamfabrikanten, onderwijspersoneel en de media. Het evenement benadrukte de gezamenlijke visie van Kömmerling en VTI Brugge om een nieuwe standaard te zetten in vakonderwijs en professionele ontwikkeling.

 

Tijdens deze voorstelling werden deelnemers getrakteerd op een rondleiding door de schoolfaciliteiten door mevrouw Miek Kemel, de algemene directeur scholengroep vzw SKOBO / VTI Brugge. De lancering bood ook een platform voor deelnemers om te netwerken en ideeën uit te wisselen over de toekomst van de studenten en de rol van academische en industriële samenwerking in het vormgeven van deze toekomst. De afdeling Digital Design & Arts en richting crossmedia zullen overigens het volledige project opvolgen en in beeld brengen.

 

De lancering was een tastbaar bewijs van Kömmerlings inzet voor onderwijs en zijn toewijding aan het ondersteunen van de volgende generatie vakmensen. Dit evenement symboliseerde niet alleen de start van een nieuwe educatieve onderneming, maar ook een belofte voor blijvende ondersteuning en samenwerking in de toekomst.

Voor meer informatie over de Kömmerling Academy kan u steeds terecht bij Jens Desmet, verantwoordelijke van de afdeling. Contacteren kan steeds via: jens.desmet@profine-group.com