Het management van een architectenbureau

Droom je ook van efficiënt bedrijfsbeheer ?

Pieter De Groote • 8 februari 2017

Via BouwRadar, een initiatief van de Vlaamse Confederatie Bouw in samenwerking met NAV, kan je een kosteloze doorlichting krijgt waardoor je een beter zicht krijgt op de knelpunten in uw bedrijf. We begeleiden jou een halve dag individueel waarbij we een aanzet geven om die knelpunten aan te pakken.

Het ondernemen gaat vandaag steeds sneller. Tijdig reageren op veranderingen in de markt is een hele uitdaging. BouwRadar speelt hierop in. Nadat de bedrijven hun interne balans hebben aangeleverd en een aantal vragen rond strategie, personeel, rapportering, financiën en juridische zaken hebben beantwoord, beschikt de Confederatie Bouw én Deloitte Fiduciaire over een stevige basis om deze thema’s met de zaakvoerders te bespreken. Na een eerste gesprek verkrijgen we een duidelijke kijk op de werking van het bedrijf en kan worden overgegaan tot het formuleren van aanbevelingen.

In een tweede gesprek komen we tot een actieplan. Daarbij wordt naar antwoorden gezocht in verband met de competenties die het bedrijf zelf in huis heeft, de mogelijke partners die zouden kunnen worden ingeschakeld, de wijze waarop bepaalde acties gefinancierd zouden worden en de tijd dat het bedrijf dacht nodig te hebben voor uitvoering van de acties.

Daarna kan de ondernemer beroep doen op een halve dag ondersteuning om de implementatie van het actieplan te initiëren. Hierbij krijgt hij een aanzet tot oplossing van één van de knelpunten in zijn bedrijf. Na zes weken volgt een korte evaluatie om de impact van dit project op het bedrijf te bekijken. BouwRadar vraagt één dag tijd, gespreid over verschillende afspraken om de doorlichting én begeleiding uit te voeren.

Het kijken in de spiegel doet nadenken en actie ondernemen. Het komt erop aan de acties zo uit te voeren dat het bedrijf er beter van wordt. Kennis inhuren is belangrijk als het bedrijf op lange termijn een aantal veranderingen wil doorvoeren. Het geeft een zekere gemoedsrust te weten dat de processen die de bedrijfsleider wil aanpakken, worden ondersteund door derden.
  • Voor wie? Uw bedrijf is een vennootschap mét personeel in dienst en gevestigd in het Vlaams Gewest.
  • Praktische informatie en/of deelnemen :

    BouwRadar is kosteloos en zonder enige verplichting na afloop van het project. Wens je deel te nemen of nog meer info dan kan dit eenvoudig via www.BouwRadar-vcb.be

    Contactpersoon :  freija.jongbloet@vcb.be. Je kan haar ook bereiken op 0473 904 320 

Nuttige links