Innovatie

Het platte dak heruitgevonden: VELUX ontwerpt het gebogen platdakvenster

19 mei 2017

VELUX verbaast opnieuw met zijn revolutionaire kijk op platte daken. Het merk stelt haar nieuwe gebogen platdakvenster voor. Het gebogen glas in dit ongeziene product is het resultaat van technologische innovatie en biedt tal van voordelen.

Oplossingen voor platte daken

 

Omdat platte daken almaar meer voorkomen in woningen, specialiseert VELUX in dit soort daken. Platdakvensters brengen daglicht en frisse lucht in huis. Het gebogen platdakvenster is de nieuwste innovatie in het aanbod van VELUX, ideaal voor platte daken met dakhellingen van 0 tot 15°.

 

Een innovatie vol voordelen

 

Meer dan een streling voor het oog dankzij het elegante design, is dit nieuwe venster uitgerust met CurveTech, een technologie met tal van voordelen. Doordat regenwater rechtstreeks van het gebogen glas naar het dakvlak stroomt, valt er altijd meer dan genoeg licht binnen en is een mooi uitzicht gegarandeerd. Het krasvrije beschermglas verlengt de gebruiksduur van het venster. Ten slotte is het venster gemakkelijk te onderhouden; door de gebogen vorm sleurt aflopend regenwater de vuildeeltjes mee.

 

Het ‘glass-to-edge’-design zorgt voor een oppervlak zonder profielen voor een perfecte waterdichtheid. De drie glaslagen, een combinatie van dubbele beglazing en het gebogen beschermglas, bieden een uitstekende akoestische en thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding maakt het lijstje compleet: een volledige oplossing is verkrijgbaar vanaf € 570, excl. btw.

 

Design en functionaliteit

 

Het nieuwe venster met intelligent design laat zich gemakkelijk installeren. Bovendien primeert het gebruiksgemak: het VELUX-platdakvenster met gebogen glas is beschikbaar in combinatie met een elektrisch geventileerd of een vast luik. Bij de elektrische variant levert VELUX een INTEGRA-afstandsbediening met enkele voorgeprogrammeerde functies voor ventilatie en daglichtcontrole.

 

Het gebogen platdakvenster mag dan wel een première zijn, het product is compatibel met de accessoires voor platte daken die het merk voorstelt. Zo kan het venster bijvoorbeeld met gordijnen en zonnescherm worden aangevuld.

Nuttige links