© Fien Cools

Projectbezoek

PROJECTBEZOEK CC DE FACTORIJ - akoestische kruisbestuiving

Inschrijven

Wo 11 December 2019
Zaventem
CC DE FACTORIJ

De dorpskern van Zaventem heeft met de komst van het Cultureel Centrum “De Factorij”, op de voormalige site van de Suchard-fabriek, een nieuw elan gekregen. Een restruimte in het midden van het centrum is getransformeerd tot cultuursite. Zo omvat De Factorij een bibliotheek, theaterzaal,  polyvalente zaal, cultuurcafé, dans- en balletzaal, repetitielokalen, tentoonstellingsruimten, etc.


De locatie en de functie van het gebouw zorgden voor een akoestische uitdaging voor de ontwerpers. Zo werd ondermeer omwille van akoestische redenen geopteerd om de zaal gedeeltelijk ondergronds te onder te brengen volgens het principe ‘doos in doos’.

 

 

SITE

Te Zaventem, vroeger de voormalige site van de Suchard-fabriek, een restruimte in het midden van het centrum transformeert tot cultuursite “De Factorij”. De dorpskern krijgt een nieuw elan. De Factorij omvat een bibliotheek, een grote theaterzaal met 679 zitplaatsen en aansluitend een polyvalente zaal. In het hoofdgebouw is voorts ruimte voor een foyer, een cultuurcafé, een dans- en balletzaal en repetitielokalen voor muziek-en voordracht, feestzalen, catering, tentoonstellingsruimten, vergaderlokalen en artiestenloges, naast administratieve ruimten. De schouwburg zelf is uitgerust met een volwaardige toneeluitrusting, toneelbergingen en –ateliers en een mobiele orkestbak (lift) voor een orkest van ca. 30 muzikanten.

 

ONTWERP

Het optimaal beheren van het budget start reeds bij het bepalen van de juiste inplanting en de eerste krijtlijnen van het voorontwerp. Rekening houdend met trillingsmetingen van de spoorweg werd de schouwburg op de minimale afstand van 60 meter t.o.v. de spoorweg ingepland. Overbodige isolatie en funderingskosten werden zo reeds uitgesloten. Dankzij het langgerekte terrein was dit perfect mogelijk. De zone die hiervoor vrijkwam, is ideaal voor het bovengronds parkeren met een capaciteit van 64 parkeerplaatsen. Niet alleen om te voldoen aan de voorschriften van een maximale bouwhoogte van 8m maar ook omwille van akoestische redenen werd geopteerd om de zaal gedeeltelijk ondergronds te maken volgens het principe ‘doos in doos’.

 

Omwille van organisatorische redenen zijn er 40 deelnemers toegelaten (maximaal 2 per kantoor).

 

 

terug naar overzicht

Programma

13u30

Ontvangst

14u00

Verwelkoming

NAV Vlaams-Brabant & Brussel

14u05

Inhoudelijke toelichting project

Ebtca architecten

14u45

Uiteenzetting akoestisch concept

Studiebureau D2S International nv

15u15

Start rondleiding

16u15

Afsluitende drink

17u00

Einde

Praktisch

Data & locatie

Wo 11 December 2019: Zaventem
CC DE FACTORIJ, Willem Lambertstraat 10, 1930 Zaventem

Tijdstip

Ontvangst om 13u30u , einde omstreeks 17u00

Genodigden

NAV leden (maximaal 2 per kantoor)

Deelnameprijs

Deze activiteit is exclusief en gratis voor NAV-leden

Meer info

NAV, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel
Tel. 02 212 26 99
vlaams-brabant@nav.be


Inschrijven

Inschrijven voor deze activiteit

 
NAV-lidmaatschap:

  (enkel inschrijven via lidnummer)

Gegevens deelnemer
Voornaam: *
Naam: *
Lid: *

Lidnummer:


Bedrijfsgegevens
Bureau:
Adres: *
Postcode: *
Gemeente: *
Tel:
E-mailadres: *
BTW:
Locatie

Heeft u een vraag over dit onderwerp?

Dan kan u hier al uw vraag formuleren en ontdekt u het antwoord op tijdens de infosessie.

 

Uw vraag:
Opmerkingen:
* Verplichte velden
 
Opgelet: Na uw inschrijving ontvangt u een mail voor de goede ontvangst van uw inschrijving.
Met de steun van: