Infosessie

Naar groene warmte en comfort in residentiële gebouwen

Do 4 februari 2021
LIVE INFOSESSIE

Het integreren van duurzame energietechnieken in nieuwbouwwoningen lijkt voer voor specialisten. Hetzelfde geldt voor de technische keuzes binnen een renovatietraject. Is de woning wel rijp voor duurzame verwarmings- en koeltechnieken? Welke bouwzijdige maatregelen dragen ertoe bij? Welke zijn de technische randvoorwaarden? Welke combinaties adviseer ik nu best aan mijn klant?  

 

Prof. ir. Wim Boydens leidt ons doorheen het besluitvormingsproces en de integratie van verwarmings- en koeltechnieken bij nieuwbouw en renovatie. Vervolgens toetsen we de theorie aan de praktijk en krijg je de mogelijkheid om enkele cases en totaaloplossingen op maat te bekijken. 

 

Wegens de huidige coronamaatregelen wordt deze infosessie live uitgezonden op donderdag 4 februari om 19 uur. Om de infosessie te volgen dien je vooraf in te schrijven. Na inschrijving ontvang je een link waarmee je op donderdag 4 februari kan deelnemen.  

 

Deze infosessie kadert binnen het Netwerk voor Innovatieversnelling in de Bouw. Met inhoudelijke medewerking van ODE en Warmtenetwerk Vlaanderen. 

terug naar overzicht

Programma

18u45

Mogelijkheid tot aanmelden

Meer informatie over hoe je je moet aanmelden krijg je per mail na je inschrijving. Log tijdig in op het digitaal platform zodat technisch alles OK is bij aanvang van de sessie om 19u.

19u00

Naar groene warmte en comfort in residentiële gebouwen

- Welke woningen komen in aanmerking of vragen aanpassing?
- Wat zijn de uitgangspunten, randvoorwaarden en criteria?
- Hoe kies ik goede combinaties?
- Integratievoorbeelden
- Beproefde en innovatieve oplossingen

Tijdens de toelichting kan je live vragen stellen via onze Q&A-module.

Prof. ir. Wim Boydens

20u15

Cases en totaaloplossingen op maat

Aansluitend worden enkele implementaties van groene warmte en comfort in concrete projecten van partners voorgesteld. Je kan zelf kiezen welke cases je bekijkt en in welke volgorde. Bij elke voorstelling krijg je eveneens de mogelijkheid om tijdens een break-outsessie in gesprek te gaan.

Praktisch

Data & locatie

Do 4 februari 2021: LIVE INFOSESSIE

Tijdstip

Aanmelden vanaf 18u45. Start infosessie om 19u00 stipt.

Genodigden

Architecten, ir.-architecten en hun medewerkers.

Deelnameprijs

Deze activiteit wordt gratis aangeboden door de medewerking van de partners Itho Daalderop, Van Marcke, Mitsubishi en Renson.

Meer info

info@nav.be.

Permanente vorming

Voor EPB-verslaggevers

De sessie werd goedgekeurd door de erkenningscommissie het Vlaams Energieagentschap. De commissie kende 2:00 u permanente vorming toe aan deze vormingsactiviteit.
Let op: Deze sessie komt enkel in aanmerking als permanente vorming als u bij uw inschrijving uw rijksregisternummer noteert. Later kan uw rijksregisternummer niet meer toegevoegd worden en komt deze sessie bijgevolg niet in aanmerking als permanente vorming bij het VEA.


Hebt u vragen over de verplichte permanente vorming voor architecten of EPB-verslaggevers? Vind hier meer informatie

Met de steun van: