E-learning

Inspired by WOOD door WOOD.BE

Do 29 april 2021
Digitaal

De eerste editie van Inspired by WOOD staat in het teken van de circulaire economie en de duurzaamheid van innovatieve houtproducten. 

 

Verschillende experten uit de sector presenteren state-of-the-art houttechnologie en best practices. Daarnaast geven zij meer informatie over advies- en coachingtrajecten rond circulaire economie. Het uiteindelijke doel van het event is nieuwe inzichten bieden om producten, bedrijfsprocessen en bedrijfsmodellen nog duurzamer te maken.

 

Dit online event gaat door op donderdag 29 april vanaf 16 uur. Het is gratis maar inschrijven is verplicht.

terug naar overzicht

Programma

16u00

Industrie partnerschap

Toelichting bij het thema circulaire economie, het initiatief 'Industrie partnerschap' en individuele trajecten voor bedrijven.

Klaas Holsters (Innovation expert - WOOD.be)

16u15

Case 1: Service Life Prediction

Het inschatten van de levensduur, of Service Life Prediction (SLP), vormt het centrale thema van het onderzoeksproject WOODFORLIFE.

Imke De Windt (Research & innovation expert - WOOD.be)

16u35

Case 2: State of the art in houtskeletbouw

Machiels Building Solutions zal tijdens dit onderdeel, aan de hand van concrete cases en inzichten in het prefab bouwproces, de best practices rond circulair denken binnen de houtskeletbouw toelichten.

Jeroen Gielen (Sales engineer - Machiels Building Solutions)

16u55

Case 3: Circulair aanbesteden en circulaire gevelrenovatie

Bureau Bouwtechniek stond in voor de technische en financiƫle studie voor het behoud van het station Gare Maritime. Tijdens deze case zullen ze de uitvoeringsmethodiek toelichten, evenals de lessen die ze leerden over het implementeren van nieuwe reversibele bouwmethodieken in bestaande gebouwen.

Nadja Van Houten (Directeur - Bureau Bouwtechniek)

17u20

Case 4: Innovation inspired by Nature

Presentatie van enkele geavanceerde denkwijzen en vernieuwingen op het gebied van bio-geĆÆnspireerde innovatie met betrekking tot een circulaire economie.

Leen Gorissen (Innovation biologist - Centre 4 NI)