E-learning

Fotogrammetrie, praktische toepassingen met drones - DEEL II

Do 29 april 2021
DIGITAAL

In het kader van het 'INTERREG Drone-Future Micro-project' organiseren de Belgian Drone Federation (BDF) en La Fédération Professionelle du Drone Civil (FPDC) twee webinars met als thema Fotogrammetrie. Tijdens de twee sessies verwelkomen zij een tiental sprekers. Allemaal professionals die zorgen voor een grondige uiteenzetting en verwijzingen naar praktische toepassingen in bijvoorbeeld de bouw of erfgoed.

 

Het evenement is opgesplitst in twee delen. Deel één gaat door op woensdag 28 april en deel twee op donderdag 29 april. Beide starten om 19 uur stipt. Vooraf inschrijven is verplicht. 

 

AVEC LE SOUTIEN DU FONDS EUROPÉEN DE DÉVELOPPEMENT RÉGIONAL

MET STEUN VAN HET EUROPEES FONDS VOOR REGIONALE ONTWIKKELING

terug naar overzicht

Programma

19u00

Verwelkoming & Inleiding

> Frank Richard - Juridisch Adviseur en Afgevaardigde Communicatie (FPDC)
> Elwin Van Herck - Voorzitter BDF

19u20

Toepassingen door het WTCB

Uiteenzetting van de twee technieken, fotogrammetrie en laserscanning, die regelmatig gebruikt worden bij de inzet van drones. De inzet van dergelijke opmetingen door het Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) in het kader van onderzoek naar optimalisatie van erfgoedgebouwen.

Michael De Bouw (Hoofd laboratorium 'Renovatie & erfgoed' - WTCB)

19u35

Geavanceerde dronemetingen binnen het WTCB

In navolging van de vorige lezing wordt dieper ingaan op meer geavanceerde dronemetingen binnen het WTCB zoals bij energetische simulaties en thermische analyses.

Samuel Dubois (Senior projectleider 'Renovatie & erfgoed - WTCB)

19u50

Toepassing in de landbouw

Multispectrale cartografie en analyse in de landbouw. Gebruik van een drone bij het winnen van delfstoffen, volumetrie en berekening van de voorraden. Restauratie van beschermde monumenten.

Baptiste Simonot (Directeur - Format drone)

20u05

Toepassing op verschillende gebieden

Toepassingen van fotogrammetrie op verschillende gebieden, zoals archeologie, nieuwe energieën, dak onderzoeken, wegen, erfgoed, bewaking, bosbouw, topografische bewaking na werkzaamheden en thermische bewaking.

Paul Vandemeulebroeck (Directeur - Drone Expertise Centre)

20u20

Bosdynamica en drones

Duiding bij bosdynamica aan de hand van drones (fotogrammetrie, Lidar - machine learning). Uiteenzetten van monitoringprojecten voor herbebossing en koolstofopslag in dichtbeboste tropische gebieden met behulp van lowcost UAV-DAP-workflows.

Kristof Van Oost (Professor Aarde & klimaat - KU Leuven)

Met de steun van: