© PAKT Antwerp 1

Studienamiddag

Workshop 3D-omgevingsplanning

Do 12 mei 2022
Gent
Virginie Lovelinggebouw (VAC)

We klikken ons los van het maaiveld!

Denk jij mee over de impact van innovatieve drie-dimensionele uitdagingen op onze leefomgeving?

 

Sta jij soms te dromen over de mogelijkheden van luchtbruggen en wandelingen hoog boven het maaiveld, tussen de hoogbouw? Over ondergrondse paradijzen als extra ruimtelijke dimensie? Over wat een drone allemaal kan spotten? Denk jij soms na over wat er zou gebeuren moesten alle daken en gevels nuttig gebruikt worden? Als we inzicht zouden hebben in alle stromen en lagen die onze omgeving rijk is?    

 

De laatste jaren merken we meer en meer drie-dimensionele uitdagingen in onze leefomgeving op, zoals de creatie van publieke ruimtes en trage netwerken boven en onder het maaiveld, multimodaliteit in het lage luchtruim, stedelijke groenvolumes, benutten van daken en schillen, natuurlijke cycli, stromen of voorraden.

 

Departement Omgeving wil vat krijgen op deze nieuwe trends en bekijken wat de impact ervan is op onze leefomgeving. De Vlaamse vereniging voor Ruimte en Planning (VRP) zal samen met het departement aan de hand van deze workshop en een ‘summer school’ (september) verkennen wat  3D-omgevingsplanning kan inhouden.

 

De organisatoren hebben jullie expertise nodig om tijdens een eerste workshop de gespotte 3D-uitdagingen te lijf te gaan en in te schatten wat de impact is op onze manier van leven, op onze leefomgeving. Tijdens de workshop word je ondersteund en geïnformeerd door experten zoals prof. Dr. Frank Witlox, prof. Dirk Lauwers, Prof. Dr. Maarten Van Acker, ontwerper Stefanie Dens en ecoloog Geert De Blust.

 

Schrijf je nu in!

Ben jij een enthousiaste vrije denker, een ‘out of the box’-er die mee wil nadenken over deze 3D-uitdagingen? Schrijf je dan snel in voor de workshop! Enkele inspirerende toelichtingen verplaatsen je naar de 3D-wereld.

 

Inschrijven en meer informatie? Mail naar shana.debrock@vlaanderen.be

terug naar overzicht

Programma

13u00

Start workshop

16u00

Einde

Praktisch

Data & locatie

Do 12 mei 2022: Gent
Virginie Lovelinggebouw (VAC), Kon. Fabiolalaan

Tijdstip

Van 13u tot 16u.

Genodigden

Architecten en stedenbouwkundigen

Deelnameprijs

De workshop is gratis