Nieuws

Sociale huisvestingsproject in Liedekerke wint provinciale architectuurprijs

6 december 2017

Het sociale huisvestingsproject in het centrum van Liedekerke is de winnaar van de provinciale architectuurprijs ‘Patrimonium voor de toekomst’ 2017. A2D Architects ontwierp dit project, bouwheer is de Gewestelijke Maatschappij voor Volkhuisvesting. Het is een erg geslaagd sociaal woonproject in een dichtbebouwde dorpskern.

De provinciale architectuurprijs ‘Patrimonium voor de toekomst’ focuste in 2017 opnieuw op het thema ‘wonen’. Het resultaat van de oproep waren 55 diverse inzendingen die door de jury onder de loep werden genomen.

 

‘We belonen met deze prijs projecten die creatief en duurzaam omgaan met de historische, economische en stedenbouwkundige context en die bovendien tegelijk adequaat vorm geven aan het dagdagelijkse wonen in onze drukbebouwde provincie’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed en wonen.

 

Naar aanleiding van de architectuurprijs verschijnt ook een publicatie over het winnende en 7 andere geselecteerde projecten. ‘Hiermee willen we inspirerende voorbeelden geven, kritische kanttekeningen bij de huidige architectuurpraktijk formuleren en het debat over kwaliteitsvolle architectuur aanzwengelen’, zegt gedeputeerde Tom Dehaene.