Nieuws

Vier Belgische projecten genomineerd voor MIPIM Awards

2 februari 2018

De genomineerden voor de prestigieuze MIPIM Awards 2018 zijn bekend. Opnieuw zijn enkele Belgische projecten bij de kanshebbers: AZ Zeno (AAPROG-BOECKX-B2Ai), het Antwerpse Havenhuis (Zaha Hadid), Îlot Sacré en Rive Gauche (beide DDS+). De prijzen worden uitgereikt op 15 maart in Cannes. Bron: Architectura.be.

AZ Zeno (AAPROG-BOECKX-B2Ai) - MIPIM

AZ Zeno, Knokke-Heist


In de categorie ‘Best Healthcare Development’ is het AZ Zeno genomineerd. De tijdelijke vereniging AAPROG-BOECKX-B2Ai won in 2007 de ambitieuze wedstrijd van vzw Gezondheidszorg Oostkust voor een nieuw ziekenhuis in Knokke-Heist. Het nieuwe ziekenhuis - geïnspireerd op het surrealistisch werk van René Magritte - zweeft als het ware boven het landschap.

 

Havenhuis, Antwerpen

 

Ook het Havenhuis in Antwerpen maakt kans op een MIPIM Award in de categorie ‘Best Refurbished Building’. De Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid ontwierp het nieuwe hoofdkantoor van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen.

 

Rive Gauche, Charleroi

 

In de categorie ‘Best Shopping Centre’ is het nieuwe shoppingcenter Rive Gauche in Charleroi een kanshebber.Dit project van DDS+ telt drie verdiepingen en omvat totale winkeloppervlakte van 35.000 m2, woningen, een hotel en een ondergronds parkeerterrein met 900 plaatsen.

 

Îlot Sacré, Brussel

 

Het Brusselse project Îlot Sacré – opnieuw van de hand van DDS+ - maakt kans op de MIPIM Award in de categorie ‘Best Residential Development’. Dit woonproject zal de historische wijk Îlot Sacré in hartje Brussel in ere herstellen.