Nieuws

België valt opnieuw in de prijzen op Mipim Awards

16 maart 2018

De prestigieuze MIPIM Awards zijn gisteravond uitgereikt in Cannes. België valt dit jaar opnieuw in de prijzen. Het Antwerps Havenhuis haalde het in de categorie Refurbished Buildings. Het Brusselse Ilot Sacré won de prijs in de categorie Best Residential Development.

DDS+ / Foto: Marie-Noëlle Dailly

Îlot Sacré

 

Het woonproject van het Belgische bureau DDS+ herstelt de historische wijk Îlot Sacré in hartje Brussel in ere. De bedoeling was om het netwerk van historische steegjes zoals dat origineel bestond opnieuw tot leven te brengen. Het gebied tussen de Beenhouwersstraat en de Grasmarkt is grondig gerenoveerd, maar met respect voor de historische context. 

 

Havenhuis

 

Na nominaties voor onder meer het World Architecture Festival en de Architizer A+Awards verzilverde Zaha Hadid gisteren haar nominatie in de categorie ‘Best Refurbished Building’. Zaha Hadid mag dan wel geen Belgische architecte zijn, ze liet haar handtekening wel achter in de haven van Antwerpen, met het intussen iconische Havenhuis. 

 

Er waren in totaal vier Belgische projecten genomineerd. Het Ziekenhuis AZ Zeno in Knokke-Heist in de categorie Best Healthcare Development en Rive Gauche in de categorie Best Shopping Centre, haalden uiteindelijk geen award. Vorig jaar haalde België vier Awards binnen.