Nieuws

Vitruvius Academy: ontdek nu de opleidingen van dit voorjaar

8 januari 2019

Wat zijn de meest recente en toekomstige wijzigingen rond EPB? Wat moet u als architect weten over het sloopopvolgingsplan? Welke parameters hanteert u bij het bepalen van uw ereloon? Wat met asbest? En waar moet u rekening mee houden als u met loontrekkenden werkt? Ontdek hieronder het cursusaanbod van Vitruvius Academy voor het voorjaar van 2019.

Het ABC van EPB

Deze cursus start met een overzicht van de procedure en de verschillende taken binnen de EPB-regelgeving. Vervolgens overlopen we de verschillende eisen binnen deze EPB-regelgeving. Aan de hand van voorbeeldprojecten worden de EPB-regels afgetoetst en verschillende oplossingen meegegeven.

Meer info & inschrijven

 

Update van de EPB Rekenmethodiek

Deze opleiding zoomt in op zowel de algemene als de specifieke wijzigingen binnen EPB die gekend zijn van midden 2018 t.e.m. 2019. U krijgt een overzicht met tips die EPB kunnen vereenvoudigen. Aansluitend gaan we in op de invoer in de EPB-software van technische installaties afhankelijk van het bouwaanvraagjaar 2016 t.e.m. 2019.

Meer info & inschrijven

 

Sloopopvolgingsplan

Slopen is al lang niet meer te beschrijven in termen van neerhalen, oprapen en afvoeren. Sinds juni 2018 is het opstellen van een sloopopvolgingsplan verplicht bij de afbraak van bepaalde types gebouwen en infrastructuurwerken. U krijgt tijdens deze cursus duidelijkheid over het toepassingsgebied van art. 4.3.3. van het Vlarema.

Meer info & inschrijven

 

Parameters die uw ereloon bepalen

Bij een correcte ereloonberekening komen tal van aspecten kijken. Als architect moet u met al deze verschillende bouwstenen rekening houden om tot een zo accuraat mogelijk ereloon te komen. Deze opleiding informeert u over alle parameters die een invloed hebben op uw ereloonberekening.

Meer info & inschrijven

 

Asbest: wat moet u weten als architect?

Deze opleiding licht u als architect uitgebreid in over de problematiek rond asbest. Naast het leren kennen en herkennen van asbest in bouwmaterialen, licht asbestlabo IBEVE ook het wetgevend kader en de rol en verantwoordelijkheden van de architect toe. Ten slotte wordt ook stilgestaan bij de vraag hoe het best om te gaan met asbest in de praktijk.

Meer info & inschrijven

 

Werken met loontrekkenden

Het aantal architectenbureaus dat de voorkeur geeft aan architecten-medewerkers in vast dienstverband, zit in de lift. Er rijzen dan ook steeds meer vragen over dit thema. Hoeveel kost een werknemer me? Zal de keuze voor vaste medewerkers me niet zuur opbreken in periodes dat er minder werk op de plank ligt? Wat kan er opgenomen worden in een arbeidsreglement? Dit en veel meer komt u tijdens deze opleiding te weten.

Meer info & inschrijven

Nuttige links