Nieuws

7 Belgische projecten halen shortlist Mies van der Rohe Award

18 januari 2019

Maar liefst vier projecten op Belgische bodem en drie internationale projecten van Belgische bureaus zijn geselecteerd voor de shortlist van de Mies van der Rohe Award 2019. Dat meldt Architectura.be. In totaal haalden 40 projecten de shortlist.

De Krook in Gent | Coussée & Goris architecten - Foto: Luc Groosman

architecten de vylder vinck taillieu maakt twee keer kans op de Mies van der Rohe Award met woonzorgcentrum Kapelleveld in Ternat en PC Caritas in Melle. Verder haalden ook De Krook in Gent (Coussée & Goris architecten, RCR Arquitectes) en de fabriek van Ryhove in Gent (TRANS) de shortlist.

Ook internationale projecten met een Belgische stempel zijn genomineerd. Het Skanderbeg-plein in Tirana, Albanië van  51N4E, Plant en Houtgoed, Anri Sala, iRI prijkt op de shortlist, net als Solo House in Matarranya, Spanje van OFFICE Kersten Geers David Van Severen en Hal Perret in Montalaire, Frankrijk van Atelier d'architecture Pierre Hebbelinck, HBAAT - HELEEN HART — MATHIEU BERTELOOT.

 

Nu is het spannend afwachten tot 13 februari, wanneer de vijf finalisten worden bekendgemaakt. De EUMiesAward19 wordt uitgereikt op 7 mei in het Mies van der Rohe-paviljoen in Barcelona.