Nieuws

Architect Vincent Van Duysen wint de 'Henry van de Velde Lifetime Achievement Award 19'

30 januari 2019

Flanders DC reikte gisteren de 12 Henry van de Velde Gold Award Winners 19 uit. De Awards lauweren Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design en oplossingsgericht een positieve impact hebben op de economie en de samenleving. Architect Vincent Van Duysen won de Lifetime Achievement Award 19'. Ook Architecten De Vylder Vinck Taillieu viel in de prijzen. Het won de 'Community Award 19' voor het Kanunnik Petrus Jozef Triest Plein in Melle.

Concordia Offices - Vincent Van Duysen | Foto: Alberto Piovano

Henry van de Velde Lifetime Achievement Gold Award 19

Een bekroning voor een ontwerper die minstens 30 jaar actief is en op economisch, maatschappelijk en/of cultureel vlak impact heeft met zijn designactiviteiten en een internationale speler is in de sector.

De winnaar is Vincent Van Duysen. De jury waardeert de brede visie van Vincent, die architectuur, interieur- en meubelvormgeving als één geheel ziet, en looft zijn uitgepuurde en tijdloze, lees duurzame, esthetiek. Zijn internationale erkenning als artistiek directeur ondermeer bij Molteni & C wordt expliciet door de jury beloond.

 

Henry van de Velde Community Gold Award 19

Een designprijs voor innovatieve en duurzame producten, diensten en systemen waarbij van in het begin van het designproces gewerkt wordt met een multidisciplinair team en waarbij alle mogelijke stakeholders betrokken worden.

Het Sint-Jozef gebouw van PC Caritas in Melle krijgt onverwachts een tweede leven als monumentale buitenruimte opengesteld voor patiënten, personeel, bezoekers en omwonenden. De monumentale buitenruimte kreeg de naam Kanunnik Petrus Jozef Triest Plein om te benadrukken dat het geen leeg gebouw is, maar een ruimte van mogelijkheden voor zowel patiënten, personeel als omwonenden.

Kanunnik Petrus Jozef Triest Plein, Concept & Design: Architecten De Vylder Vinck Taillieu, i.s.m. architecten BAVO & Werkgroepen van artsen, directie, personeel én patiënten. Opdrachtgever: KARUS.

Kanunnik Petrus Jozef Triest Plein - Architecten De Vylder Vinck Taillieu, i.s.m. architecten BAVO & werkgroepen - Opdrachtgever KARUS - Photo Filip Dujardin