Nieuws

Pre-Triënnale Brugge 2019: een zomer vol ontmoetingen

26 juni 2019

Ontmoet, geniet, inspireer. Daar gaat het deze zomer om tijdens Pre-Triënnale Brugge 2019. "We stimuleren ontmoetingen in het URB EGG-café (open vanaf 29 juni) en organiseren vier zondagse ontmoetingen met nationale en internationale gasten waar we thema’s bespreken als: kunst in de stad, solidariteit, gemeenplaatsen en stadsvernieuwing. Aan elke ontmoeting hangt voor de bezoeker een inspirerende, tastbare herinnering vast."

URB EGG-café, ontworpen door Architectuuratelier Dertien12

Een nieuwe zomer betekent ook een nieuw URB EGG-café. Na de pakhuizen aan site DuPont (2015), de Gentpoort (2016), het Stationspark (2017) en de Poortersloge (2018), is het tijd om een nieuwe locatie te verkennen, en wat voor een. Dit jaar landt het URB EGG-café pal in het centrum van de stad, voor de 150-jarige Koninklijke Stadsschouwburg. In de schaduw van het imposante cultuurhuis, kan je genieten van het bruisende stadsleven, even verpozen, deelnemen aan een van de gratis evenementen en uiteraard de dorst lessen.

 

Open vanaf 29 juni - Stadsschouwburg Brugge

 

4 ZONDAGEN X 4 ONTMOETINGEN

29 juni tot 8 september 2019

Vanaf 14 juli 2019 wordt er tweewekelijks een Ontmoeting met… georganiseerd; een zondags gesprek tussen (inter)nationale gasten uit diverse sectoren. Kunstenaars, architecten, schrijvers, performers, organisatoren of beleidsmakers zullen in het URB EGG-café praten over vier kernbegrippen: kunst in de stad, solidariteit, gemeenplaatsen en stadsvernieuwing. In de voormiddag is er tijd om te luisteren naar hun traject en insteek. In de namiddag wordt er, aanvullend op het gesprek, een activiteit georganiseerd. Ontdek het volledige programma via www.pretriennalebrugge.be.