Nieuws

Gezocht: wedstrijdarchieven (tentoonstelling Coming of Age)

20 april 2020

Het Vlaams Architectuurinstituut maakt een overzicht van architectuurwedstrijden naar aanleiding van de tentoonstelling 'Coming of Age. 40 jaar architectuur in publieke opdracht', in het voorjaar van 2021. In de aanloop hiernaar lanceert het VAi een oproep om deze data- en beeldbank verder te verrijken. Ben jij in het bezit van archiefmateriaal rond architectuurwedstrijden of heb je weet van archiefmateriaal of collecties die zich bij andere organisaties of privépersonen bevinden? Laat het hen weten.

Toyo Ito - Ontwerp Antwerpen-Zuid

Architectuurwedstrijden weerspiegelen de architectuurcultuur en zijn een belangrijke bron voor de architectuurgeschiedenis. Ze representeren een rijke culturele erfenis en laten ons toe op een unieke wijze terug te blikken op realisaties en ideeën. 

 

Collectie en Onderzoek

"Naast onderzoek in de eigen archiefcollectie en bibliotheek, breiden we dit onderzoek graag uit naar externe (wedstrijd)archieven. Concreet zijn we voornamelijk op zoek naar (privé)archieven van architectuurwedstrijden in Vlaanderen en Brussel tussen 1980 en 2000. We staan ook open voor archieven binnen de periode 1800 tot heden."

 

Oproep

Ben jij in het bezit van archiefmateriaal rond architectuurwedstrijden of heb je weet van archiefmateriaal of collecties die zich bij andere organisaties of privépersonen bevinden? Laat het ons voor 31 mei weten via onderstaand formulier. Zo help je om een data- en beeldbank te creëren die de geschiedenis van architectuurwedstrijden in België zal vertellen.