Innovatie

Duco drie jaar op rij genomineerd voor Trends Gazellen

29 juni 2020

Ventilatiespecialist Duco is geselecteerd in de categorie grote bedrijven voor de provincie West-Vlaanderen. Voor het derde jaar op rij wordt de fabrikant uit Veurne gekozen als snel groeiend bedrijf in de regio. En daar is het bedrijf trots op.

Hendrik Dejonghe, marketingmanager

Succesvolle bedrijven bekroond

Al 19 jaar lang bekroont het financieel-economisch weekblad Trends bedrijven die een integraal onderdeel van het economische landschap vormen. Elke provincie telt zo’n 225 groeibedrijven. Trends Gazelle word je op basis van harde groeicijfers: groei in omzet, personeel en in toegevoegde waarde. Wie op deze vlakken de hoogste score bereikt, mag zich een jaar lang Trends Gazellen Ambassadeur noemen.

 

Vertaald naar de praktijk

Het label als ‘Gazelle’ past bij de totaalaanbieder van ventilatie- en zonweringsystemen. In vijf jaar tijd steeg de omzet immers met 123 %. In 2018 werd een nieuw logistiek centrum gebouwd met een nieuwe volautomatische poederlakkerij. In 2019 werd het bestaande zonnepanelenpark verdubbeld tot 6.015 panelen. Dat alles was de voorloper van de grootschalige uitbreiding van de bedrijfsinfrastructuur met een hypermodern burelencomplex, goed voor een extra én broodnodige oppervlakte van 7.500 m² kantoorruimte. Dat vertaalt zich in extra zuurstof binnen de totale bedrijfsoppervlakte van 101.000 m².

 

Teamwork makes the dream work

‘We zijn trots met de derde nominatie op rij als Trends Gazelle’, getuigt marketingmanager Hendrik Dejonghe. ‘Het getuigt van hard werk dat al de medewerkers de afgelopen jaren hebben verzet. Hun continue inzet zorgt immers voor mooie groeicijfers. Ook het vertrouwen van onze klanten helpt ons dagelijks op weg. Of met andere woorden: we zijn iedereen die z’n steentje bijdraagt erg dankbaar.’

 

Doelstellingen

‘Uiteraard is het onze ambitie om in deze onzekere tijden duurzaam te groeien’, vervolgt Dejonghe. En dat kan alleen door kwaliteit en innovatie voorop te blijven zetten. Om die groei te vertalen naar de realiteit blijven we inzetten op nieuw talent. Duco is dan ook steeds op zoek naar versterking binnen verschillende afdelingen. Een bijkomende ambitie is om in 2021 het 30ste levensjaar te vieren in het gloednieuwe gebouw.’