Architectuur

NEY & Partners en boydens engineering winnen ontwerpwedstrijd in Vietnam

19 december 2016

The Parks is het winnend wedstrijdontwerp voor een nieuw landmark voor Quy Nhon. Het project wil de manier waarop kuststreken worden ontwikkeld in Vietnam hertekenen. De kuststad Quy Nhon heeft de ambitie om een spannende toeristische bestemming te zijn en zet daarom in op innovatieve architectuur van group8asia, NEY & Partners en boydens engineering. Dat meldt Architectura.be.

De Parktoren, met 180.000 m2 hotel, luxeappartementen en winkelruimte vertrekt van drie basisprincipes. Natuur en gebouw moeten in elkaar overlopen, er is een verband met het lokale erfgoed en in het gebouw moeten gebruikers en bewoners een gemeenschapsgevoel hebben.

 

Alhoewel het ontwerp kan gelezen worden als één iconische toren, bestaat hij wel uit afzonderlijke delen. De appartementen zijn één entiteit in verbinding met het eerste luchtpark. Van de twee hotels staat één in directe relatie met het podium, het andere op het hoogste punt biedt verbazende zichten op het landschap en de kust.

 

Ney & Partners staat in voor het aspect stabiliteit. Door de twee torens met elkaar te verbinden gedraagt het geheel zich als een verticale vierendeelligger.

 

Beeld: NEY + PARTNERS