Innovatie

Renson Healthbox 3.0: Een klare kijk op luchtkwaliteit en slimme ventilatie

21 april 2017

Healthbox 3.0 zorgt op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. Deze nieuwe generatie vraaggestuurde ventilatie is klaar voor alle ‘smart homes’, want die communiceert voortaan zowel met de installateur als de bewoner.

Dankzij de ingebouwde sensoren die het vochtgehalte, het CO2- en/of-niveau continu monitoren,  past Healthbox 3.0 het ventilatieniveau aan waar en wanneer dat nodig is. De SmartConnect-aansluiting maakt van Healthbox 3.0 een geconnecteerd ventilatiesysteem voor smart homes. De unit is uitgerust met een nieuwe, extra energiezuinige en stille ventilator. De Healthbox maakt deel uit van het ventilatiesysteem C+ en zorgt voor een winst op het E-peil van de woning tot 23 punten.

 

De Healthbox 3.0 ventilatie-unit is strak ontworpen en amper 20 cm hoog. Daardoor is die compact in te bouwen en makkelijk weg te werken. Met behulp van collectoren kunnen meer ruimtes (tot maximum 11) geventileerd worden dan de beschikbare 7 aansluitingen op de ventilatie-unit.

 

De installatie-app maakt het de installateur nog gemakkelijker om de unit geïnstalleerd en ingeregeld te krijgen. In een aparte gebruikersapplicatie krijgt de bewoner in één oogopslag zicht op de binnenluchtkwaliteit. Ook de recente activiteiten van Healthbox 3.0 worden visueel weergegeven.

Op 27 en 28 april en op 1 en 2 juni strijkt Architect@Work neer in respectievelijk Kortrijk en Luik. Renson en Argentalu zijn beiden vertegenwoordigd op de beurs en pakken er uit met enkele architecturale nieuwigheden op het vlak van ventilatie, zonwering, terrasoverkappingen en deurbeslag waarvan u in bijlage al een ‘preview’ krijgt.