Doelgroep 'Starten'

Maak hieronder kennis met de NAV-doelgroep ‘Starten’. We zijn een gevarieerde groep van ambitieuze starters, zowel stagiairs, startende architecten binnen een bureau en starters van een eigen bureau. Met een breed scala aan initiatieven helpen we jonge architecten om vlot uit de startblokken te schieten.

 

Vanuit onze eigen ervaringen kiezen we de thema’s, gebaseerd op de noden die wij als starters ervaren. Onze bedoeling is om het parcours van opleiding over stage naar vaste medewerker of de opstart van een eigen bureau vlotter te laten verlopen. Dit kan al starten met infosessies tijdens de opleiding, gedurende de stage of ondersteuning bij het opstarten van een eigen kantoor.

 

Een eerste thema is uiteraard de stage. Als jonge architecten voelen we dat er nood is aan een hervorming. De orde van architecten deed enkele jaren geleden een aanzet, maar de hervorming is toen niet doorgevoerd. Vanuit de doelgroep willen we deze hervorming mee ondersteunen, omdat de stage je start en verdere carrière als architect sterk bepaalt.

 

Verder willen we interessante activiteiten organiseren over thema’s die relevant zijn voor de pas gestarte architecten, toegespitst op het architectenbureau als onderneming. Een bureau runnen is ten aanzien van vroeger sterk geëvolueerd, maar de kennis die hierover te verkrijgen is, is nog te beperkt.

 

We werken ook als klankbord voor NAV. Zo plannen we kennismakingsactiviteiten voor studenten en informeren we hen over de vele carrièremogelijkheden na de opleiding. Niet iedereen die afstudeert als master in de architectuur zal ook effectief als architect aan de slag gaan. Het diploma biedt veel meer mogelijkheden.

 

Het team

  • Naomi Van Campenhout (Hamont)
  • Liese Nouwen (Hamont-Achel)
  • Kaatje De Boelpaep (Meise)
  • Isabelle Fornoville  (Borgerhout)
  • Lien Hulstaert, ELLE architectuur (Stabroek)
  • Tom Berghmans, TALUD (Leuven)
  • Artyom Kravtchenko (Hoeselt)

 

Contact

 Heb je een vraag over onze werking? Een suggestie voor een boeiend iniatief? Aarzel niet om ons te contacteren via info@nav.be