Projectbezoek

Er beweegt wat aan Gent Zuid: Bezoek aan De Krook en Het Wintercircus

Vr 22 juni 2018
Gent
Miriam Makebaplein

Er beweegt wat in de buurt van het Gentse Zuid. In die mate dat NAV  Oost & West-Vlaanderen een gecombineerd bezoek organiseren aan de twee opmerkelijkste sites: nieuwe Gentse stadsbibliotheek “De Krook” en de werkzaamheden aan “Het Wintercircus”.

 

STADSBIBLIOTHEEK DE KROOK
Het gebouw omhelst een mediatheek voor de Stad Gent, bestaande uit een bibliotheek, kantoren en experimenteerlabo’s voor de universiteit en het Centrum voor Nieuwe Media, een polyvalente zaal, een leescafé en ontmoetingsruimtes. Het gebouw wil functioneren als een microcosmos in de stad. Een stad in de stad in de betekenis dat het interieur een leefruimte is voor de stad waar het aangenaam vertoeven is op elk moment van de dag en de week.

rondleiding o.l.v. arch. Ralf Coussée - Coussée & Goris architecten

 

HET WINTERCIRCUS

De voormalige garage Mahy, ook het Wintercircus genoemd, is ondanks de centrale ligging in Gent lange tijd onderbenut en verwaarloosd. In opdracht van de Stad kocht sogent het gebouw in 2005 aan met de bedoeling om het met respect voor de rijke erfgoedwaarde te renoveren en te herbestemmen.

Drie jaar later werd een studieopdracht gelanceerd voor de renovatie. Het Rotterdamse architecten- en plannersbureau Atelier Kempe Thill, i.s.m. het Gentse aNNo architecten werd als laureaat als ontwerper aangeduid. Sogent selecteerde de tijdelijke vereniging van Baro en SumProject als uitvoerend architect.

 

Omwille van organisatorische redenen zijn er maximaal 40 deelnemers toegelaten. Voor het bezoek aan Het Wintercircus zijn werfhelm en veiligheidsschoenen verplicht.

terug naar overzicht

Programma

13u30

Samenkomst op het Miriam Makebaplein

14u00

Projectbezoeken

Twee groepen van elk 20 deelnemers bezoeken afwisselend De Krook en Het Wintercircus

17u00

Netwerkmoment

18u00

Einde

Praktisch

Data & locatie

Vr 22 juni 2018: Gent
Miriam Makebaplein, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent

Tijdstip

Ontvangst om 13u30, einde om 18u00.
Samenkomst op het Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent. Dit is het plein voor de stadsbibliotheek aan de kant van Het Zuid.
Parkeren kan in de betalende ondergrondse parking Het Zuid. Er is ook een vlotte tramlijn vanaf het Sint-Pietersstation.

Genodigden

Dit bezoek is exclusief voor architecten, ingenieur-architecten en hun medewerkers.

Deelnameprijs

NAV-leden 20 EUR excl Btw
Niet Leden NAV 30 EUR excl. Btw
Na inschrijving krijgt u de bevestiging en factuur toegestuurd. Kosteloze annulering is mogelijk tot 5 werkdagen voor aanvang.

Meer info

NAV Oost-Vlaanderen
Henk Vanthuyne, henk.vanthuyne@telenet.be - gsm 0476 491 850

NAV- West-Vlaanderen
Jean-Pierre Van Houtteghem, jean-pierre.vanhoutteghem@telenet.be – gsm 0477 72 37 70