Samen voor meer slagkracht

Ons verhaal

 

Netwerk Architecten Vlaanderen is een netwerkorganisatie voor architecten met ruim 2.000 aangesloten kantoren. Zij vertegenwoordigen samen meer dan 6.000 leden. Daarmee is NAV de meest representatieve organisatie voor architecten in Vlaanderen, Brussel en België. NAV is aangesloten bij de Federatie Vrije Beroepen en UNIZO, organisator van de Renovatiedag en Mijn Thuis Op Maat en initiatiefnemer van Zoekeenarchitect.be, Energiebewustontwerpen.be en de lerende netwerken Atelier Circulair, BIMplantation, Schaalvergroting en Ondernemersatelier.

 

Wat we doen

 

Architectenbelangen voorop

De taken en verantwoordelijkheden van de architect zijn groot. Nieuwe regelgevingen en innovaties volgen elkaar pijlsnel op. NAV volgt dit alles vanop de eerste rij. We zijn vertegenwoordigd in meer dan 70 werkgroepen. Waar nodig, luiden we de alarmbel. 

 

Glasheldere bijscholing

NAV beschikt over het meest uitgebreide opleidingsaanbod voor ontwerpers. Van gratis infosessies en werfbezoeken tot dieper gravende, kortlopende cursussen rond een specifiek thema, aangeboden door Vitruvius Academy.

 

Altijd een antwoord klaar

Architecten moeten van vele markten thuis zijn. Sommige vraagstukken vereisen specialistische kennis, en ook daar zorgt NAV voor een antwoord. Onze leden kunnen voor technisch, juridisch en deontologisch advies immers gratis terecht bij onze helpdesk. Een netwerk van architecten en adviseurs staat ter beschikking. Ook energieconsulenten en een waterconsulent kun je bij ons vinden.

 

Alle actuele beroepskennis

NAV vergaart alle voor architecten relevante informatie en trends en selecteert, filtert en distilleert deze tot handige publicaties en online tools. Steeds helder, to the point en gratis voor leden. Via het kennisnet op de website is alles consulteerbaar op een handig doorzoekbare manier. Bovendien krijgen de leden de tijdschriften DIMENSION (driemaandelijks) en NAV News (tweemaandelijks) in de bus. Telkens een informatieboost, gesneden op maat van de architect.

 

Vakwerk in the picture

NAV richt de nodige schijnwerpers op de sleutelrol van de architect. Via de website Zoekeenarchitect.be tovert elk lid in een handomdraai een portfoliopagina uit zijn klavier. Via openhuizendagen geven we architecten bovendien de kans om hun visitekaartje af te geven bij toekomstige (ver)bouwers.

 

Als toetje tal van extra's

We trakteren onze leden geregeld op kortingen en acties. Voorbeelden hiervan zijn een collectieve polis gewaarborgd inkomen, allerlei modeldocumenten en -brieven, NAV-voordelen met kortingen op tal van werkinstrumenten ...

 

Lid worden?

Overtuigd van de voordelen van een NAV-lidmaatschap? Raadpleeg ons volledig aanbod aan lidmaatschappen.

 

Ontdek hier ons aanbod

 

Wie is wie?

 

NAV wordt bestuurd door een sterke groep van enthousiaste bestuursleden en medewerkers.

 

Maak kennis met:

 

 

Zin om ook je steentje bij te dragen? Je kan je bij Netwerk Architecten Vlaanderen niet alleen als bestuurlid engageren, maar ook als vrijwilliger die input levert bij opleidingen, klankbordwerkgroepen, belangenbehartiging... Wil je meer weten over de mogelijkheden? Download deze brochure en we vertellen je er alles over.

 

De toekomst van ons beroep

 

Van politieagent in de bouw naar creatief ondernemer en ontwerper van concrete oplossingen. Samen met een groep van 30 architecten heeft NAV zich gebogen over de toekomst van het beroep. Ontdek hier onze visie voor de architect in 2050.

 

Geschiedenis van NAV

 

Vanaf de oprichting in 1953 vormt de uitoefening van het beroep de centrale bekommernis van NAV. Om de maatschappelijke en economische uitdagingen het hoofd te bieden, zijn de klemtonen wel geregeld verlegd. Want beroepsverenigingen gaan niet met pensioen, maar vinden zichzelf voortdurend weer uit. Zin om in onze geschiedenis te duiken? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste mijlpalen. 

 

Contacteer ons

 

NAV is bereikbaar via twee secretariaten.
Klik hier voor de contactadressen en coördinaten.