Infosessie

Nieuwe ventilatietechnieken in de zorgsector (met projectbezoek)

Vr 21 oktober 2016
Machelen
WZC Parkhof

Het oude woonzorgcomplex Parkhof werd gebouwd eind jaren 60 en voldeed niet meer aan de hedendaagse energie- en comforteisen. Een nieuw gebouw drong zich dan ook op. Korteknie Stuhlmacher Architecten organiseerde het nieuwe centrum rondom een ruime binnentuin. Door de geknikte geometrie oogt het gebouw kleiner en informeler dan in werkelijkheid. Door de subtiele architectuur voegt het gebouw zich op vanzelfsprekende manier in de suburbane omgeving van Machelen.

 

Integratie van technieken

 

Een onderhoudsvriendelijk ventilatiesysteem, een gezond binnenklimaat en een goed thermisch comfort: dat waren de basisvoorwaarden voor de technieken. Het ventilatiesysteem resulteerde in een C+-systeem, aangevuld met voorverwarmingselementen voor de toevoerroosters en een centrale afvoerunit met decentrale regeling per kamer.

Intussen is de ene vleugel van het gebouw opgeleverd, de andere vleugel is momenteel nog in opbouw. Het uitgelezen moment voor een projectbezoek waarbij we de theorie toetsen aan de praktijk. Gezien de veiligheidsvoorschriften zijn er maximaal 40 deelnemers toegelaten.

terug naar overzicht

Programma

13u30

Ontvangst

14u00

De noden van een nieuw woonzorgcentrum

Verwelkoming door bouwheer, OCMW

14u10

Het ontwerp: creatieve oplossingen leiden tot subtiele architectuur

Architect Mechthild Stuhlmacher, Korteknie Stuhlmacher Architecten

14u40

Integratie van nieuwe ventilatietechnieken & aandachtspunten

ing. Tom Bruynbroeck, project manager - expert care, Ingenium

15u00

Projectbegeleiding van A tot Z

Kurt Van den Broeck, projectleider Van Roey

15u10

Rondleiding

15u30

Receptie

Praktisch

Data & locatie

Vr 21 oktober 2016: Machelen
WZC Parkhof, Kon. Fabiolalaan 62

Tijdstip

Ontvangst vanaf 13u30, einde om 16u30

Genodigden

Dit werfbezoek is exclusief en GRATIS voor NAV-leden. Vooraf inschrijven is verplicht.

Permanente vorming

Voor architecten

De sessie werd goedgekeurd door de erkenningscommissie van de Orde van Architecten Vlaamse Raad. De commissie kende 2 punten toe aan deze vormingsactiviteit.
Let op: Deze sessie komt enkel in aanmerking als permanente vorming als u bij uw inschrijving uw OvA-stamnummer noteert. Later kan uw stamnummer niet meer toegevoegd worden en komt deze sessie bijgevolg niet in aanmerking als permanente vorming bij de Orde van Architecten.


Voor EPB-verslaggevers

De sessie werd goedgekeurd door de erkenningscommissie het Vlaams Energieagentschap. De commissie kende 1:30 u permanente vorming toe aan deze vormingsactiviteit.
Let op: Deze sessie komt enkel in aanmerking als permanente vorming als u bij uw inschrijving uw rijksregisternummer noteert. Later kan uw rijksregisternummer niet meer toegevoegd worden en komt deze sessie bijgevolg niet in aanmerking als permanente vorming bij het VEA.


Hebt u vragen over de verplichte permanente vorming voor architecten of EPB-verslaggevers? Vind hier meer informatie

Gemandateerd door:

GEDRAGSCODE SYNTRA VLAANDEREN
De gedragscode is een inspanningsverbintenis van de gemandateerde (organisatie) en zijn (haar) betrokken medewerkers, die aan de cursisten kenbaar gemaakt zal worden voor de aanvang van elke dienstverlening.
Download hier de gedragscode.