Studiedag

Groene gevels: bouwstenen voor klimaatadaptieve steden

Ma 20 mei 2019
Destelbergen
Proefcentrum voor Sierteelt

Afbeelding © Stefano Boeri Architetti (via TripleLiving)

 

Groen bouwen, bent u er klaar voor?

 

Groene gevels zorgen voor zuurstof en leven in de stad. En dat is goed voor de bewoners, de omgeving én het klimaat.


Recent wetenschappelijk onderzoek bevestigt de positieve impact van verticaal groen en biedt innovatie- en ontwikkelingsopportuniteiten, ook voor u.


Tijdens deze praktijkgerichte studiedag worden de eindresultaten van het onderzoek ‘Groen Bouwen’ belicht.


U krijgt de mogelijkheid om demo- en proefopstellingen met verschillende types groene wanden te bezichtigen in het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) en contact te leggen met specialisten in diverse kennisdomeinen: planten, substraat, irrigatie, onderhoud, interactie vegetatie-constructie, akoestiek, LCA, waterzuivering, luchtzuivering en groene architectuur.

 

We zijn verheugd om nationale én internationale topsprekers te kunnen aankondigen. De Oostenrijkse Vera Enzi (European Federation of Green Roofs & Walls), internationaal expert in groene infrastructuur, zal het Europese beleid toelichten en inspirerende realisaties uit heel Europa tonen. Het gerenommeerde Belgische architectenbureau Xaveer De Geyter Architects (XDGA) zal Melopee presenteren, het Gentse voorbeeldproject van grondgebonden groene gevels. Ten slotte zal het Italiaanse architectenbureau Stefano Boeri Architetti – wereldwijd bekend voor baanbrekende groene projecten zoals de Bosco Verticale in Milaan – enkele recente projecten in de Lage Landen presenteren: een groene sociale woontoren in Eindhoveneen ‘verticaal bos’ in Utrecht en het ‘Palazzo Verde’ in Antwerpen.

 

Over het project Groen Bouwen

 

Met Groen Bouwen beogen de partners niet alleen kennisopbouw in Vlaanderen rond dit thema, maar ook een betere implementatie van gevegetaliseerde gevels in Vlaanderen. Er bestaan veel vragen rond verticaal groen, waardoor het vandaag de dag nog niet veel toegepast wordt. Toch hebben groene wanden tal van voordelen, zowel op individueel als op collectief vlak.

 

www.gevelgroen.be

terug naar overzicht

Met de steun van: