Lezing

Zelfsturende Teams: de manier om het beste uit je mensen te halen?

Vr 15 november 2019
Sint-Niklaas
Niko

Zelfsturende teams zijn een vrij recent begrip binnen de ondernemingswereld. In een zelfsturend team neemt ieder teamlid binnen een afgesproken kader een rol en verantwoordelijkheid op zich. Ook in de architectenbranche wordt dit model steeds vaker toegepast.

Op deze namiddag laten we arch. Sven Grooten van B-architecten & B-bis en dhr. Thomas van Niko getuigen hoe zij zelfsturende teams integreren binnen hun onderneming.

 

In 2017 transformeerden B-architecten & B-bis van een klassiek hiërarchisch model waar de vennoot-bestuurders aan het hoofd stonden en alles beslisten, naar een organisatiemodel waarin de directe betrokkenheid van de medewerkers met het bedrijf centraal staat en waar de medewerkers zelfsturend zijn.

Vandaag werkt B als een vaste groep die gezamenlijk verantwoordelijk is voor het totale proces dat aan een interne medewerker of externe klant wordt geleverd.

 

Niko viert dit jaar zijn honderdste verjaardag. De voorbije eeuw zette het familiebedrijf steeds in op innovatie en ook in de toekomst blijft het investeren in de verdere modernisering, wat enkele maanden geleden beloond werd met de ‘Factory of the Future’ award.

Zelfsturende teams is één van de principes waarvoor Niko gekozen heeft, om zo een innovatieve arbeidsorganisatie te blijven waarbij het creëren van aantrekkelijke, zinvolle jobs en een maximale zelfstandigheid centraal staat.

 

Na de uiteenzetting brengen we een bezoek aan de tentoonstelling 100 jaar Niko en productie-eenheid van Niko. Zo zien we in de praktijk hoe het principe van zelfsturende teams wordt toegepast.

terug naar overzicht

Programma

12u30

Ontvangst met broodjeslunch

13u30

Verwelkoming

netwerk architecten vlaanderen

13u35

B-architecten & B-bis, een zelfsturende organisatie

Door Sven Grooten, algemene leiding B-architecten & B-bis

14u05

Factory of the Future

- Hoe slaagt Niko er in om te blijven produceren in Belgiƫ?
- Wat te verstaan onder flexibele en innovatieve arbeidsorganisatie?
- Zelfsturende teams

Niko

14u35

Bezoek aan de tentoonstelling 100 jaar Niko en de productie-eenheid

16u30

Netwerkdrink

17u30

einde

Praktisch

Data & locatie

Vr 15 november 2019: Sint-Niklaas
Niko, Industriepark West 40 te 9100 Sint-Niklaas

Tijdstip

Ontvangst vanaf 12u30. Verwelkoming om 13u30 stipt.
Netwerkdrink vanaf 16.30u.

Genodigden

Exclusief NAV leden

Meer info

info@nav.be

Met de steun van: