Evenement

Kick Off Days for Architects - infoboost voor afgestudeerde architecten

Wo 15 september 2021
Gent
De Centrale
Wo 22 september 2021
Antwerpen
Havenhuis
Wo 29 september 2021
Leuven
Hal 5

Afgestudeerd als architect? Gefeliciteerd, welkom in de wondere wereld van het bouwen!

 

Er gaan heel wat deuren open met een architectendiploma op zak. Doe je een stage? Of ga je direct aan de slag in het brede werkveld van onze sector? Gebouwen beheren, technische studies en expertises uitvoeren, beleidsvoorbereidend onderzoek en -ontwerp doen…Er zijn heel wat mogelijkheden. 

 

Welke weg je ook wil inslaan, je start best goed voorbereid. Daarom helpen we je graag op weg tijdens de Kick Off Days for Architects. Tijdens een luchtig panelgesprek brengen enkele jonge en meer ervaren collega’s je op de hoogte van de opportuniteiten en aandachtspunten voor beginnende architecten. Ze delen hun ervaringen en geven tal van tips en tricks om vlot uit de startblokken te schieten. Je krijgt een antwoord op vragen als:

  • Welke richtingen kan je uit met je diploma? (tipje van de sluier: het zijn er flink wat)
  • Wat kan je verwachten van een stage? Welke voorbereidingen moet je treffen? 
  • Wat betekent ondernemen voor architecten? Welke valkuilen moet je vermijden? 

 

Naast vakkundig enthousiasme is er ook ruimte voor creatieve inspiratie. Kies uit drie toplocaties om een sessie mee te pikken:

  • Het Havenhuis in Antwerpen. We voorzien een exclusieve rondleiding met Joris Pauwels van Zaha Hadid Architects
  • Hal 5 in Leuven, een historische spoorweghal omgevormd tot een bruisende en hippe ontmoetingsplek. We lichten je toe welke plannen er nog op tafel liggen.
  • De Oude Dokken in Gent, een gloednieuw stadsdeel waar vroeger havenindustrie plaatsvond. Op de site vind je het Stadsgebouw Melopee van XDGA, de Faar by Beel en tal van andere inspirerende projecten. Afspreken doen we in De Centrale, een bruisend cultureel centrum vlakbij de Oude Dokken. 

 

Na afloop van de sessie kun je bijpraten tijdens een gezellige drink. Je kan tot slot enkele mooie prijzen winnen en je gaat naar huis met een interessante goodiebag.

 

De sessie is volledig gratis! Reserveer jouw plaatsje door in te schrijven via onderstaand formulier. Snel inschrijven is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt. Eind augustus sturen we je nog een reminder zodat je deze infoboost zeker niet mist. 

 

Ondertussen vind je al heel wat nuttige startersinformatie op www.afgestudeerdalsarchitect.be.

 

Foto Oude Dokken: Marc Sourbron /// Foto Havenhuis: Peter Knoop /// Foto Hal 5: hal5.be

terug naar overzicht

Programma

16u30

Ontvangst

17u00

Architecturale rondleiding

- De Oude Dokken in Gent: Agnieszka Zajak, masterprojectleider van het stadsvernieuwingsproject, neemt jullie mee op stap. Ze houdt enkele stops aan interessante projecten en voorziet samen met de architect een woordje uitleg.
- Het Havenhuis in Antwerpen: een exclusieve rondleiding met Joris Pauwels van Zaha Hadid Architects en Gert Biebauw van Bureau Bouwtechniek. 
- Centrale Werkplaatsen in Leuven: AGSL kadert het stedenbouwkundig verhaal van de site en neemt je mee achter de schermen van het tijdelijk gebruik van Hal 5. Daarnaast lichten ze ook al een tipje van de sluier van het nieuwe woonproject 't Wisselspoor.

18u00

Panel: Welke richtingen kan je uit met jouw diploma?

We laten ingenieur-architect Arnaud Tandt en architect Vincent Van Impe aan het woord. Beiden hebben ze gekozen voor een job in het brede werkveld van de bouwsector.

Onze NAV-collega's Melanie Vercruysse en Silvia De Nolf vullen aan. Silvia runde jaren haar eigen architectenkantoor en besliste een jaar geleden om de stap te zetten naar de studiedienst van NAV.

ir-arch. Arnaud Tandt, arch. Vincent Van Impe, arch. Melanie Vercruysse en ir-arch. Silvia De Nolf

18u15

Panel: Wat kan je verwachten van een stage?

In september rondt Naomi Van Campenhout haar stage af en kan ze zichzelf officieel architect noemen. Na een periode van twee jaar kan ze je heel wat tips & tricks meegeven. Hoe verloopt de stap van de opleiding naar de stage? Wat zijn de voor- en nadelen van een stage? Wat met eigen werk?

arch. Naomi Van Campenhout

18u45

Panel: Ondernemen voor architecten

In 2019 won Kaatje Spapen met DMOA Architecten de Jo Crepain prijs in de categorie 'innovatief architectenbureau < 10 medewerkers'. Ondertussen richtte Kaatje haar eigen bedrijf op en coacht ze architecten op ondernemersvlak. Kaatje vertelt je vanuit haar ervaring wat je vooral wel en niet moet doen als architect-ondernemer.

ir-arch. en ondernemerscoach Kaatje Spapen

19u15

Netwerkmoment

Bijpraten kan tijdens het netwerkmoment met een drankje en broodje. Nog vragen? Ook de sprekers drinken een glas mee.

21u00

Einde

Praktisch

Data & locatie

Wo 15 september 2021: Gent
De Centrale, Ham 72, 9000 Gent

 

Wo 22 september 2021: Antwerpen
Havenhuis, Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen

 

Wo 29 september 2021: Leuven
Hal 5, Diestsesteenweg 104, 3010 Leuven

Tijdstip

Ontvangst vanaf 16u30. De rondleiding begint om 17u stipt.

Genodigden

Recent afgestudeerde architecten en stagiair-architecten.

Deelnameprijs

Gratis voor iedereen! Je hoeft geen lid te zijn van NAV.

Meer info

kaat.paepe@nav.be

Met de steun van: