Evenement

Expertendag Design: extern samenwerken

Do 28 april 2022
Gent
Het Pand

Ben je ontwerper, productontwikkelaar, grafisch vormgever, architect, digital of service designer met enkele kilometers op de teller, en wil je (beter) samenwerken met een bedrijf of met freelancers? Bij elke externe samenwerking duiken nieuwe uitdagingen en vragen op. Daarom organiseert Flanders DC op 28 april in Gent de Expertendag Design: Extern samenwerken.

 

If you want to be incrementally better, be competitive. If you want to be exponentially better, be cooperative. Een wijs mens sprak deze woorden en hij had gelijk. Met de ‘Expertendag Design: Extern samenwerken’ willen we al je vragen rond succesvol samenwerken tackelen: Welke samenwerkingsvorm kies je best? Is het anders voor internationale samenwerking? Welke afspraken maak je best en wie heeft intellectuele eigendomsrechten bij co-creatie? Eens je aan het samenwerken gaat, hoe hou je dan de neuzen in dezelfde richting? En hoe trek je een scheve situatie weer recht? Hoe zet je samenwerking in als strategie? En loont het om samen te werken met anderen om grotere opdrachten aan te nemen? We organiseren de Expertendag in het kader van Design Fest Gent, i.s.m. Design Museum Gent.

 

Hoe?

Vijf doorgewinterde specialisten en ervaringsdeskundigen zitten klaar om de thema's waar jij van wakker ligt onder de loep te nemen. In kleine groepjes wissel je op een sofa met hen van gedachten. Je kan ook een persoonlijk gesprek met een aantal van de experts reserveren. Nieuw is dat we ook vier sprekers uitnodigen die een interessante case rond samenwerking komen toelichten. Zij introduceren zichzelf kort tijdens de Expertendag, waarna je kiest naar welke case je liefst luistert.

 

’s Middags schuiven we allemaal samen aan voor de lunch, en na de namiddagsessies wandelen we naar het Design Museum voor een afsluitende netwerkdrink. Er is daar ook de mogelijkheid om de expo’s van het Design Fest te bezoeken.

 

Concreet

Je kiest bij inschrijving bij welke sprekers je graag in een klein groepje op de sofa plaatsneemt. Je kan ook aangeven of je graag een 1-op-1 gesprek hebt en zo ja, welke experts je voorkeur wegdragen. Wij zorgen voor een gepersonaliseerde dagplanning, maximaal rekening houdende met je voorkeuren, zodat je zoveel mogelijk uit deze dag kan halen. Naar welke case je graag luistert tijdens de gesprekstafels, mag je de dag zelf beslissen.

terug naar overzicht

Praktisch

Data & locatie

Do 28 april 2022: Gent
Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent

Tijdstip

Het evenement start om 10 uur. ’s Middags schuiven we allemaal samen aan voor de lunch, en na de namiddagsessies wandelen we naar het Design Museum voor een afsluitende netwerkdrink. Einde is voorzien rond 17 uur.

Genodigden

Dit is een event voor groeiende en mature ondernemingen (ontwerpers, productontwikkelaars, architecten, grafisch vormgevers, digital designers, service designers,...): we verwachten dat je minstens drie jaar actief bent. 

Deelnameprijs

Een ticket kost 120 euro (excl. btw) inclusief lunch, afsluitende drink en bezoek aan het Design Fest in het Design Museum.