Infosessie

BIM, ook voor uw project!

Di 25 April 2017
Mechelen
Technopolis, Technologielaan 1, 2800 Mechelen

Iedereen heeft vandaag de mond vol van BIM, Building Information Modeling. Een innovatieve manier om geïntegreerd en procesgericht samen te werken aan een virtueel informatiemodel. BIM betekent dan ook een grote stap voorwaarts om de kwaliteit en efficiëntie in de bouwsector te verbeteren en faalkosten te verminderen.

ORI, NAV, VCB en WTCB hebben met steun van Vlaio via workshops al op een zeer praktische manier gebracht hoe u met BIM aan de slag gaat. Welke doelstellingen zet u voorop? Wat zijn de gewenste ambities en hoe pakt u dit aan? Een volledig overzicht van de resultaten van de workshops, samen met de visie van een opdrachtgever op BIM, stellen we graag aan u voor tijdens het slotevent op dinsdag 25 april 2017 te Technopolis, Mechelen.

Aansluitend nodigen we u ook uit op de praktijkmarkt waar leveranciers van BIM-software aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden. Er worden o.a. demo’s gegeven van de verschillende softwarepakketten met hun mogelijke toepassingen.

 

Bij uw deelname ontvangt u de pocket ‘Met BIM aan de slag!’. Een praktisch handboek over starten met BIM, inclusief enkele getuigenissen uit de praktijk.

terug naar overzicht

Programma

16u30

Verwelkoming

Vlaio-project BIM, een samenwerking van ORI, NAV, VCB en WTCB.

Jan Bosschem - ORI

16u45

Met BIM aan de slag! Hoe pakt u dit aan?

Hoe gaat u met BIM aan de slag? Welke doelstellingen en ambities zet u voorop?

arch. Stefan Boeykens - KU Leuven en D-studio

17u40

De visie van een opdrachtgever

Voordelen en ambitie van een BIM aanpak volgens het oogpunt van een opdrachtgever.

Bart Joosten - Stad Mechelen

18u00

Uitdagingen van BIM binnen Belgiƫ

Visie en doelstellingen van het WTCB.

Tim Lemoine - WTCB

18u15

Praktijkmarkt met BIM-software

Demo's van de verschillende softwarepaketten met hun mogelijke toepassingen:
Archisoft, Bricscad, Cadac Group, Design Express, i-Theses, Kubus, MEET HET, Neanex, Scia, Stabiplan

Praktisch

Data & locatie

Di 25 April 2017: Mechelen
Technopolis, Technologielaan 1, 2800 Mechelen,

Tijdstip

Onthaal vanaf 16.00u.
De presentaties starten stipt om 16.30u

Genodigden

Alle partners binnen de bouwsector.

Deelnameprijs

Deze infosessie is gratis.

Met de steun van:

DISCLAIMER
De persoonsgegevens die naar aanleiding van het invullen van dit inschrijvingsformulier worden meegedeeld, worden verwerkt in overeenstemming met de bepalingen van de wet van 8/12/1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer. NAV kan de gegevens van de inschrijver gebruiken in het kader van het event, met het oog op het evalueren en ontwikkelen van de dienstverlening en voor belangenbehartiging. De inschrijver erkent en aanvaardt dat NAV tevens, teneinde financieel in staat te zijn om het event aan de gestelde voorwaarden aan te bieden, de inschrijvingsgegevens meedeelt aan de hierboven vermelde partners van het event ter promotie van hun producten of diensten naar de inschrijver en dit gedurende een periode van 6 maanden vanaf het event, tenzij de inschrijver zich hiertoe eerder tegen de partner verzet. Elke inschrijver heeft te allen tijd het recht de over hem gehouden persoonsgegevens in te zien en te verbeteren op de maatschappelijke zetel van NAV, aan de Willebroekkaai 37 te 1000 Brussel.