Lezing

De houtbouwers van HAUT

Ma 24 oktober 2022
Gent
De Bijloke

België staat voor een grote uitdaging. Om de klimaatproblematiek het hoofd te bieden, is het hoog tijd voor een nieuwe kijk op bouwen. De bouwsector is wereldwijd verantwoordelijk voor 39% van de CO2-uitstoot. Een kentering in denken is nodig om met de traditionele bouwcultuur te breken.
 

Speciaal voor deze inspiratiesessie wordt een van de hoogste hybride houten gebouwen ter wereld, HAUT in Amsterdam, in de spotlight gezet. Een echte pionier in het kader van ambitieuze duurzaamheidsambities. Met de komst van HAUT kreeg Nederland zijn eerste houten icoon, waarmee het project een bijdrage levert aan de uitstootambities van de gemeente Amsterdam.

 

De architect, ingenieur, ontwikkelaar en aannemer vertellen tijdens deze lezing meer over het indrukwekkende hoogbouwproject HAUT in Nederland. Ze hebben het over hun ervaringen, keuzes en lessons learned tijdens de gratis sessie.

 

Het project, 73 meter hoog en bestaand uit duurzaam houtmateriaal, won de International BREEAM Award en werd twee keer genomineerd voor de WAF Awards. 

terug naar overzicht

Programma

13u30

Onthaal met koffie en thee

14u00

Programma met plenaire sessies en sprekers

16u00

Vragenronde

17u00

Netwerkmoment met hapje en drankje