© Sander Ploeg - KLCK.

Projectbezoek

Projectbezoek: Post- X

Vr 9 juni 2017 tot
Vr 9 juni 2017
Antwerpen
POST- X

Tussen de Kennedytunnel en het Sportpaleis heeft De Ring er een nieuwe eyecatcher bij. Het prestigieuze kantorencomplex Post X combineert duurzame kantoren met een optimale visibiliteit, een verregaande service en heeft de grootste troeven op vlak van mobiliteit binnen de bestaande kantorenmarkt.

 

Post X is het eerste passiefkantoorgebouw in Antwerpen.  Het streeft naar een energiepeil van E50, een score die onder meer rekening houdt met de isolatiedikte van het dak, de muren en de vloer, de verwarming en koeling, de grootte van de glazen oppervlaktes, de oriëntatie van het gebouw en de technische installaties. De kantoorruimtes in Post-X zijn niet uitgerust met airco, maar worden verwarmd en gekoeld met behulp van betonkernactivering

 

Het architectenteam voor dit project bestaat uit de sterke combinatie van Stéphane Beel architect en Jaspers-Eyers architects. Beiden drukten reeds hun stempel op heel wat prestigeprojecten in binnen- en buitenland en staken nu de koppen samen om een nieuwe landmark in Antwerpen te ontwikkelen. Hun uitdaging was om op deze ultieme ligging tevens dè ultieme werkplek te creëren.

 

Gezien de veiligheidsvoorschriften zijn er maximaal 75 deelnemers toegelaten.

terug naar overzicht

Programma

13u30

Ontvangst met welkomstkoffie

14u00

Toelichting project: verwelkoming NAV en Kingspan Insulation

14u10

Masterplan voor een gemengde stationsontwikkeling op de voormalige postsorteersite

15u20

Vragenronde

15u30

Werfbezoek

16u45

Netwerkmoment

18u00

Einde

Praktisch

Data & locatie

Vr 9 juni 2017 tot Vr 9 juni 2017: Antwerpen
POST- X, Borsbeeksebrug 22-30, Antwerpen

Tijdstip

De presentatie start rond 14u00 en de rondleiding om 15u30

Genodigden

Het projectbezoek is gratis

Permanente vorming

Voor architecten

Voor deze sessie is de erkenning aangevraagd. Momenteel wachten wij op de validatie door de accreditatiecommissie van de Orde van Architecten Vlaamse Raad. Van zodra deze het aantal punten heeft toegekend, zal u hierover geïnformeerd worden via deze website.


Voor EPB-verslaggevers

Voor deze sessie is de erkenning aangevraagd. Momenteel wachten wij op de validatie door het Vlaams Energieagentschap. Van zodra deze het aantal uren heeft toegekend, zal u hierover geïnformeerd worden via deze website.


Hebt u vragen over de verplichte permanente vorming voor architecten of EPB-verslaggevers? Vind hier meer informatie

Met de steun van: