Nieuws

Uitreiking Euregionale Architectuur Prijs op 4 november in Maastricht

13 oktober 2017

Zaterdagavond 4 november 2017 wordt om 20.00 uur in Maastricht voor de 27e keer de EAP / Euregionale Architectuur Prijs uitgereikt voor het beste afstudeerproject van de vijf architectuuropleidingen in de Euregio Maas-Rijn.

Winnaars EAP 2016

De Euregionale Architectuur Prijs wordt door een samenwerkingsverband tussen organisator SCHUNCK* (NL), de Architektenkammer Nordrhein-Westfalen (D) en vijf architectuuropleidingen gedragen en biedt een ideaal forum voor de uitwisseling van architecturaal ideeëngoed en pedagogische principes.

Belgische, Nederlandse en Duitse opleidingen uit de Euregio Maas-Rijn dingen mee naar de prijs. In totaal zijn er uit ca. 350 afstudeerprojecten van het afgelopen collegejaar 29 projecten geselecteerd voor deelname. Een internationale jury van onafhankelijke deskundigen, dit jaar bestaande uit Koen van Bockstal, Floris Cornelisse, Christian Heuchel, Véronique Patteeuw en Roel Beneens, beoordeelt de inzendingen op 3 en 4  november.

 

Met de samenwerking tussen onderwijs, beroepspraktijk, vakinstellingen en donateurs uit het bedrijfsleven is er een uniek grensoverschrijdend project ontstaan. Er zijn in Europa weliswaar veel nationaal georiënteerde architectuurprijzen voor afstudeerprojecten, maar geen van hen gaat zo ver in haar integrerende pogingen ten behoeve van een modern Europa als de Euregionale Architectuur Prijs. Haar doel is talentvolle, pas afgestudeerde architecten, ingenieurs en stedenbouwers (opgeleid in de eigen Euregio Maas-Rijn) een podium te bieden dat hun stap naar de beroepspraktijk bevordert. Datzelfde podium geeft de deelnemende instellingen de gelegenheid zich voor een internationaal publiek te presenteren en elkaars onderwijsmethodieken steeds weer opnieuw te ijken.

 

De deelnemende hogescholen zijn:

  • Maastricht Academy of Architecture
  • Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen
  • Fachhochschule Aachen
  • Universiteit Hasselt, Faculteit Architectuur en kunst
  • Universiteit Luik, Faculteit Architectuur

De genomineerde projecten zijn vanaf half oktober te bekijken op: www.eap-pea.org.  Daar vindt u ook verdere informatie.