Innovatie

Duco brengt de toekomst van ventilatie naar Batibouw

23 november 2017

Stoppen met roken, meer sporten, gezonder eten: we maken bij het nakende, nieuwe jaar allemaal wel goede voornemens - die veelal geen lang leven beschoren zijn - om gezonder te leven. Maar is dit alles wel voldoende? Of gaat gezond leven nog een stapje verder? Wat bijvoorbeeld met gezond wonen? Al sinds zijn ontstaan houdt Duco het niet bij loze woorden. Zo zal ook blijken op Batibouw (Paleis 12, stand 501), waar het op gepaste wijze via vier doordachte woonconcepten gestalte zal geven aan de toekomst van ventilatie in aanloop naar 2020. Hierbij zullen twee absolute wereldprimeurs alle aandacht naar zich toetrekken.

Ventilatie nu ook voor BEN-woningen

 

De Belgische ventilatiespecialist heeft alle redenen om tevreden en trots de balans op te maken van de voorbije jaren. “In 2014 profileerde Duco zich nadrukkelijk in de markt met zijn mechanische ventilatiebox onder de naam DucoBox, beschikbaar in de fluisterstille DucoBox Silent specifiek voor renovatie- en vervangingsprojecten, en de intelligente DucoBox Focus voor de nieuwbouwmarkt”, legt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco, uit. “Maar stilstaan, betekent achteruitgaan. Zeker in tijden waarin de energienormen alsmaar verder worden aangescherpt, en de klemtoon wordt verlegd naar gezondheid, duurzaamheid én comfort, mogen ook wij niet stil blijven zitten.”

 

Dat bewijzen de twee ontwikkelingen die Duco tijdens de grootste en belangrijkste beurs van België in de bouw-, renovatie- en woonsector, zal voorstellen. “We willen het doek nog niet meteen helemaal laten vallen, maar wel kunnen we met zekerheid stellen dat de bewonderende oh’s en ah’s niet zullen uitblijven”, vervolgt Dejonghe. “Zo hebben we nu ook concrete ventilatieoplossingen in onze rangen die het E-peil van de woning aanzienlijk kunnen reduceren, waardoor BEN-woningen meer dan ooit binnen handbereik liggen.”

 

Toekomst van ventilatie is vandaag

 

Dergelijke woningen lijken misschien nog veraf, maar bouwen volgens die principes is vandaag al een slimme keuze met 2020 in het vooruitzicht. Naast efficiënte zonwering tegen oververhitting is ventilatie hierbij een wezenlijk onderdeel. “Met een uitbreiding van onze vloot met twee nieuwe modellen kunnen we meer dan ooit inspelen op de veranderende behoeftes. De toekomst van ventilatie is vandaag”, besluit een opgetogen Dejonghe.

Hebben we uw nieuwsgierigheid kunnen prikkelen? Houd dan tijdens uw bezoek aan Batibouw zeker even halt in Paleis 12 op stand 501 en wees bij de eersten om kennis te maken met de ventilatie van de toekomst!