Innovatie

Duco valt in de prijzen op Van Marcke Innovation Awards 2017

30 november 2017

Duco Ventilation & Sun Control heeft alle redenen om zichzelf opnieuw op de borst te kloppen. Na diverse eerdere bekroningen waaronder de IWT Innovatie Award en de innovatieprijs “New Vision” kon de West-Vlaamse ventilatie- en zonweringspecialist nu ook de Van Marcke Innovation Award in de wacht slepen. Met woorden als innovatief, intelligent en gebruiksvriendelijk loofde de vakjury de DucoBox Focus met Duco Ventilation App, die naast een aanzienlijke tijdswinst voor de HVAC-installateur ook een 100%-garantie biedt voor de bewoner op een optimaal binnenklimaat.

De Van Marcke Innovation Awards beloonde voor de eerste maal exposanten die op de tweejaarlijkse Van Marcke Fair uitblinken in een van de drie vooropgestelde categorieën: installatie, HVAC en sanitair. Een vakjury, samengesteld uit professionele actoren uit de sanitaire, HVAC- en installatiesector in België en Noord-Frankrijk, en aangevuld met architecten, bouwpromotoren, studiebureaus, vakscholen en energieadviseurs, zet daarmee standhouders met een neus voor innovatie in de kijker.

 

Maximale ondersteuning

 

Uit de vele inzendingen die de beursorganisatie in elke categorie ontving, werd een shortlist van drie fabrikanten gemaakt. Duco kreeg dit jaar de hoogste eindscore in de categorie HVAC en laat daarmee de inzendingen van andere toonaangevende spelers in de sector waaronder Bosh, Jaga en Zehnder achter zich. “Wij zijn blij en trots dat we met goud naar huis gaan”, aldus een opgetogen Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. “Deze prijs is een pluim op de hoed van het hele team, en in het bijzonder onze collega’s van de R&D-afdeling. De voorbije jaren hebben we grote inspanningen geleverd om de installateur maximaal te ontzorgen in het creëren van een steeds betere binnenluchtkwaliteit, met de DucoBox Focus en Duco Ventilation App als logisch resultaat.”

 

Dankzij geïntegreerde regelkleppen op basis van CO2- en vochtmetingen die snel en gemakkelijk kunnen worden gemonteerd, garandeert deze mechanische ventilatiebox een efficiënte, lokale luchtafvoer. Dit en de Duco Ventilation App, die de installateur via een stapsgewijze installatiewizard ondersteunt, zorgen ervoor dat een complexe inregeling sterk vereenvoudigd wordt. Dankzij een foutloze inregeling wordt kwaliteit van de bovenste plank gegarandeerd.

 

Niet het eindpunt

 

“Bij Duco hechten we veel belang aan de wensen van de markt en daarom blijven we investeren in een constructieve dialoog met de HVAC-wereld”, vervolgt Dejonghe. “Deze award is een mooie bekroning van onze inspanningen, maar wordt zeker niet als het eindpunt aanzien. We zijn vastberaden om onze ventilatieoplossingen te blijven versterken en te verbeteren in aanloop naar 2020. En dat is juist wat we op stand 501 in paleis 12 zullen laten zien tijdens de aankomende editie van Batibouw.”