Nieuws

Dit het is het nieuwe beursgebouw van Brugge

8 december 2017

Eduardo Souto de Moura mag de nieuwe beurs- en congreshal in Brugge ontwerpen. Dat meldt De Standaard. De stad heeft de architect en zijn bouwteam na een lange procedure als voorkeursbieder aangeduid. ‘Dit ontwerp getuigt van respect voor de stad, het laat Brugge Brugge zijn.’

beeld: infunctievan

Een sober gebouw van recuperatiebaksteen en met veel glas, dat komt op de plaats van de voormalige beurshal in Brugge. Of toch ongeveer, want het gebouw zal aan de andere kant van de nu braakliggende beurssite opgetrokken worden.

 

De nieuwbouw zal 5.250 vierkante meter beslaan, dezelfde oppervlakte als zijn voorganger. Er komt een grote beurshal op het gelijkvloers en een hoger volume op de kop voor het congresgedeelte. Opvallend zijn de glazen zijwanden aan drie zijden van de beurshal, die volledig opengezet kunnen worden en de hal zo transformeren tot een overdekt plein. Op de eerste verdieping wordt het restaurant met een prachtig zicht op de stad de blikvanger.

 

Het ontwerp is van de hand van Eduardo Souto de Moura, in 2011 nog de winnaar van de prestigieuze Pritzkerprijs, die samenwerkt met het Antwerpse architectuurbureau META. De Portugese architect staat bekend om zijn sobere stijl en dat speelde mee in de keuze van de jury en het stadsbestuur.

beeld: infunctievan