Nieuws

2017 grand cru: NAV verwelkomt ruim 9.000 architecten op infosessies en projectbezoeken

21 december 2017

Cijfers liegen niet: ook in 2017 beschikte NAV over het meest uitgebreide opleidingsaanbod voor ontwerpers. Maar liefst 9.256 bezoekers kwamen over de vloer voor onze activiteiten. Van gratis infosessies en werfbezoeken tot dieper gravende, kortlopende cursussen rond een specifiek thema, aangeboden door Vitruvius Academy.

Projectbezoek: Herman Teirlinckgebouw

Het opleidingsaanbod staat bovendien garant voor een breed spectrum aan onderwerpen. Kleppers dit jaar waren o.a.  ‘S-Lab: Wat is de impact van het Schilpeil voor uw ontwerp?’ met meer dan 1.000 bezoekers en ‘Brandend actuele brandwetgeving’ met 600 geïnteresseerden. Maar we zijn ook erg trots op sessies als ‘BIM op ieders maat’, waarin NAV het taboe doorbreekt dat BIM enkel van toepassing is bij ‘grote’ architectenkantoren. Of de infoavonden ‘Creatief ontwerpen met baksteen’, die het bewijs leveren dat techniek en verbeelding perfect samengaan.

 

Om die verbeelding extra aan te wakkeren zette NAV ook tal van projectbezoeken op de agenda. Deze architectuur-roadtrip bracht ons o.a. bij het nieuwe hoofdkwartier van Barco in Kortrijk, Brouwerij De Koninck in Antwerpen en het Herman Teirlinckgebouw in Brussel.

 

Dit hebben we in 2018 in petto

 

Wie ook volgend jaar wil blijven groeien als architect mag op beide oren slapen. 2018 wordt een boeiend opleidingsjaar met thema’s als ‘groen in de bouw’, ‘ondergrondse constructies’, BIM, samenwerkingsvormen, …

Meer info: nav.be/agenda

Infosessie: S-Lab: Wat is de impact van het Schilpeil voor uw ontwerp?