Nieuws

Nieuw provinciehuis Antwerpen opent dit jaar de deuren

16 februari 2018

Het nieuwe provinciehuis in Antwerpen wordt dit jaar in gebruik wordt genomen. Dat meldt Architectura.be. Duurzaamheid is het uitgangspunt van deze compacte nieuwbouw van de hand van Xaveer de Geyter (XDGA architecten uit Brussel).

Beeld: XDGA

Dit jaar opent het nieuwe provinciehuis in Antwerpen de deuren, aldus Architectura.be. Het wordt gekenmerkt door een zwenking in het 58 meter hoge torengebouw en door de driehoekige ramen. Rondom komt een gloednieuw openbaar park. Het gebouw zal ruimte bieden aan de medewerkers van de centrale administratie en de provinciale beleidsorganen. Zo’n 760 mensen in totaal. Het kantoorgedeelte biedt werkplekken voor 660 kantoorwerkers. Verschillende types werkplekken worden gedeeld. Niemand heeft zijn ‘eigen bureau’. Het publieke congrescentrum heeft een capaciteit van 350 personen en zal gebruikt worden voor seminaries, congressen, studiedagen, enzovoort.

 

Toonbeeld van duurzaamheid

 

Gedeputeerde voor Infrastructuur en Vastgoed Ludwig Caluwé stelt met trots dat de stad met dit nieuwe gebouw “een mooie bijdrage levert aan de Antwerpse skyline” en dat het bovenal een toonbeeld van duurzaamheid is, daar het “momenteel de grootste passiefbouw van Vlaanderen” is.