Nieuws

NoaArchitecten zal voormalige Citroëngarage verbouwen tot museum en cultuurpool

22 maart 2018

De verbouwing van de voormalige Citroëngarage tot museum en cultuurpool gaat naar NoaArchitecten, dat zich associeerde met EM2N (Zürich) en Sergison Bates Architects (Londen). Dat meldt De Standaard.

NoaArchitecten

Met een budget van 125 miljoen euro (zonder btw) is dit één van de grootste projecten ooit in Brussel. Er is een oppervlakte van ruim 39.000 vierkante meter beschikbaar. De combinatie rond NoaArchitecten haalde het van zeven finalisten. Daaronder ook Rem Koolhaas, en verder Belgische combinaties als Office, ADVVT, 51N4E, JDS en Lhoas & Lhoas.

 

De laureaat koos als projecttitel ‘Een podium voor Brussel’. Het ziet de cultuurpool Kanal als een ‘gezellige, levendige en dynamische uitwisselingsplek die alle bewoners van Brussel kan aanspreken’.

 

Iconisch

 

Het project behoudt alle iconische elementen van het huidige gebouw en versterkt ze zelfs. Zo wordt de beeldbepalende showroom verder opengewerkt. Beneden is er ruimte voor culturele activiteiten, boven komt een restaurant. De typerende witte fries wordt verlengd rondom het ganse gebouw. Hij krijgt de functie van lichtkrant, hetzij voor informatie, hetzij als onderdeel van een kunstproject.

NoaArchitecten