Nieuws

Bouw nieuw stedelijk zwembad Oostende gestart

4 april 2018

In maart zijn de werken gestart voor het nieuwe stedelijke zwembadcomplex in Oostende. Dat meldt Architectura.be. De nieuwbouw bestaat uit een ondergrondse parkeerplaats, zwembadcomplex met vier baden, sauna en buitengebeuren met daarbovenop 22 sociale appartementen voor ‘Woonwel’. De opening is voorzien tegen 2020. Boydens engineering staat in voor onder meer het ontwerp en werfopvolging van de mechanische, elektrische en sanitaire installaties. Het ontwerp is van de hand van B2Ai en VenhoevenCS

B2Ai/VenhoevenCS

Architectenbureaus B2Ai en VenhoevenCS ontwierpen een transparant en energiezuinig nieuwbouwcomplex in BIM. De schil voldoet aan de hedendaagse normen en wordt zowel akoestisch als thermisch geoptimaliseerd. Raampartijen en daklichten worden zo ingeplant dat ze zorgen voor uitstekende daglichttoetreding en zijn waar nodig uitgerust met zonwerende beglazing om oververhitting te vermijden. Via opengaande raamdelen kunnen toekomstige gebruikers hun eigen binnenklimaat beïnvloeden.

 

Daarnaast werd er in het ontwerp ingezet op het toepassen van groendaken en groene beplanting als verlening van de groene omgeving van de golf. Het daklandschap biedt op deze manier niet alleen kwaliteit voor het zwemcomplex, maar ook voor de bovenliggende woningen en de omliggende gebouwen.