Nieuws

Bouwmeester: “Logisch dat er weinig vraag naar oude fermettes is”

2 mei 2018

Fermettes raken moeilijker verkocht. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM NIEUWS bij immokantoren en notarissen. Eigenaars die hun fermette willen verkopen, moeten maanden of zelfs jaren wachten op een koper, klinkt het.

“Oudere fermettes die slecht geïsoleerd zijn en niet het moderne comfort bieden, komen wel nog op de markt. Maar als je daar een koper voor wil vinden, moet je wel wat water bij de wijn doen. Met als gevolg dat er toch wat druk op de prijzen is”, zegt Bart Van Opstal van de Federatie van het Belgisch Notariaat in Het Laatste Nieuws.

 

“Hetzelfde verhaal als bij oude villa’s: waarom zou je 400.000 euro betalen voor een grote, slecht onderhouden woning als je voor dat geld een modern appartement hebt?”, vraagt Leo Van Broeck. “Fermettes zijn meestal slecht gelegen: je bent twee uur onderweg naar je werk. Ze zijn duur in het onderhoud en slecht geïsoleerd. Alleen al van de stookolierekening krijg je een hartaanval. Logisch dat er weinig vraag naar is.”

 

“Voor recentere fermettes in goede staat - betere isolatiewaarden en goede ramen - is er wel nog een markt”, zegt makelaar Roel Druyts van Hillewaere Vastgoed in Turnhout.

Nuttige links