Architectuur

Architectuurtoerisme op Instagram: deze accounts moet je volgen

24 mei 2018

Architectuurtoeristen bewegen hemel en aarde voor een foto van hun favoriete iconische gebouw. Knack Weekend selecteerde enkele instagrammers met een hart voor architectuur. Volg hen en je weet welke architectuuriconen dringend op je bucketlist moeten.

lukas.schlatter

Radicale architectuur

 

Instagram: Lukas Schlatter

 

Wie? Lukas Schlatter is een architect uit Zürich, die zijn vrije tijd aan architectuurreizen spendeert.

 

Wat? Japan, Spanje, Mallorca en zelfs België: overal waar Schlatter komt, probeert hij binnen te geraken in modernistisch fraais. Zijn trucje: goed researchen, afspraken maken én het lef hebben om aan te kloppen.

 

Faculty of Architecture of the University of Porto, Portugal Álvaro Siza, 1985-1996

Een bericht gedeeld door Lukas Schlatter (@lukas.schlatter) op

Expeditie naar vergeten architecten

 

Instagram: Okoloweb

 

Wie? Adam Stech, een Tsjechische design- en architectuurcurator en medeoprichter van Okolo: sinds 2009 een creatief collectief dat publicaties, concepten, tentoonstellingen en installaties bedenkt rond architectuur en design.

 

Wat? Hij probeert in zo veel mogelijk vergeten modernistische pareltjes binnen te geraken. De foto's belanden op Instagram en de verhalen in Wallpaper*, Domus, TL Magazine, Damn° Magazine, Architonic en Cool Hunting.

Hart deco

 

Instagram: Daughters of deco

 

Wie? Florence en Poppy Dixon, twee jonge Londense zussen. Géén familie van de wereldberoemde productdesigner Tom Dixon, ook al heet zijn dochter ook Florence.

 

Wat? Florence is grafisch vormgeefster en Poppy documentairemaakster. Samen startten ze een profiel met hun art-deco-ontdekkingen, als voorproefje voor hun eigen homelijn.

And last but not least ...

 

Arnaud Tandt, freelance reporter voor NAV News en architectuur-aficionado.