Nieuws

Tommelein wil erkenning 'Vlaanderen Isoleert' intrekken

12 juni 2018

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein bekijkt of de erkenning van isolatiebedrijf Vlaanderen Isoleert kan worden ingetrokken. De Vlaamse Ombudsman kreeg al 270 klachten over het bedrijf, meldt De Standaard.

© Bart Dewaele

Mensen lopen hun isolatiepremie mis doordat verkeerde materialen worden gebruikt, klinkt het.

 

Ombudsman Bart Weekers trekt aan de alarmbel. Wie zijn woning isoleert, moet uitkijken voor het bedrijf Vlaanderen Isoleert. “Eerst leek het op administratieve onhandigheid”, zegt hij in VTM Nieuws. “Maar nu blijkt dat er producten werden gebruikt waarvan de Vlaamse overheid niet wenst dat ze worden gebruikt. Er komt het ene excuus na het andere.”

 

De Vlaamse Confederatie Bouw onderschrijft de reactie van minister Tommelein. “Voor verschillende premies wordt de uitkering dan ook gekoppeld aan kwaliteitseisen. Zo moet de aannemer voor bijvoorbeeld binnenmuurisolatie beschikken over een certificaat van bekwaamheid en zal de isolatie-aannemer die je spouwmuren vult, moeten voldoen aan een strenge kwaliteitsnorm, in technische termen de ‘STS 71-1’ genaamd. En dat is normaal. Een kwaliteitsvolle uitvoering is bijzonder belangrijk. Het overgrote deel van de aannemers werkt dan ook volgens het boekje en zal de normen naleven. Niet zelden moeten aannemers opleidingen volgen en voor examens slagen om erkend te worden om bepaalde na-isolatiewerken uit te mogen voeren.”

Nuttige links