Architectuur

B2Ai ontwerpt The Waves in Oostende

12 juni 2018

Op een steenworp van de Wellingtonrenbaan en golfterrein, langs de Troonstraat in Oostende, staat 'The Waves' gepland: vier organische bouwvolumes met 118 appartementen, een handelspand en 147 parkeerplaatsen. Dat meldt Architectura.be. Het project van B2Ai wordt in vier fases gerealiseerd. De eerste is vergund. “De architectuur glooit met het landschap, en hoort bij de stad.”

B2Ai

Stad, duinen en zee


Voor The Waves lieten de architecten van B2Ai zich inspireren door stad, duinen en zee. Het ontwerpteam was van mening dat de specifieke omgeving - architectuur aan de kust - een andere benadering vraagt dan een stedelijke of rurale omgeving. Het vakantiegevoel aan zee moet voelbaar zijn in de architectuur.

Naast de stedelijke context dienden de glooiende natuurelementen het concept. De organische vormen van duinen, glooiend gras en golven spiegelen zowel in de gebouwen als in de buitenruimtes. Uitgekiende kroonlijsten, ramen die overdag een wijds zicht op zee bieden en ’s nachts oplichten als milde lampions en natuurlijke kust-kleuren in de sokkels zorgen voor een exclusief project in een vakantiesfeer.

De positionering van de gebouwen is weldoordacht. The Waves biedt een bijzonder perspectief aan de straat. De site heeft namelijk ‘schitterende zijden’ – er is geen echte voor- of achterkant. Aan de ene zijde heb je uitzicht op zee, aan de andere kant ligt de groene Wellingtonrenbaan.

B2Ai