Architectuur

Architecten Delobelle ontwerpt spottersplatformen Brussels Airport

12 juni 2018

Twee nieuwe spottersplatformen zijn recent ingehuldigd op Brussels Airport. Dat meldt Architectura.be De platformen, een ontwerp van Architecten Delobelle, bieden een uitgelezen kijk op de opstijgende en landende vliegtuigen. De ontwerpers besteedden veel aandacht aan de integratie van de nieuwe infrastructuur in het ‘luchthavengebeuren’ en in zijn omgeving. De spottersplaatsen zijn vernoemd naar de start -en landingsbanen waarop ze uitzicht bieden: 01/19 en 07R/25L.

Architecten Delobelle

Brussels Airport Company (BAC) wil werken aan infrastructuur die zich enerzijds richt op communicatie met de omgeving en anderzijds op een ruimer publiek, gaande van gezinnen met kinderen tot vliegtuigspotters. Dergelijke infrastructuur biedt de luchthaven een recreatieve en educatieve inpassing in zijn directe omgeving. 

 

De luchthaven beschikt buiten zijn omheining over nog heel wat publiek toegankelijk groene oppervlakte met een goed uitzicht op het ‘luchthavengebeuren’, maar ook met potentiële mooie verblijfruimtes in een groen en natuurlijk kader. Architecten Delobelle ontwierp op deze plekken in Zaventem en Steenokkerzeel een belevings- en verblijfselement, onlosmakelijk verbonden met de luchthaven en zijn omgeving. “Een blikvanger, die de op een spontane manier ontstane spottersplaatsen een bestemming en een gezicht geven”, aldus de ontwerpers.