Innovatie

Linarte design gevelbekleding als sluitstuk van strak zwart-wit ontwerp

13 juni 2018

In Meise werd een stuk gevel van een strak ontworpen villa van ABS Bouwteam bekleed met Linarte design gevelbekleding van Renson. De verticale aluminium gevelbekleding sluit zo mooi aan bij het zwarte buitenschrijnwerk. Bovendien laten de individuele profielen zich makkelijk plaatsen en zijn ze eindeloos combineerbaar.

Deze strakke, moderne woning valt op door z’n pure kleurencombinatie van wit (het pleisterwerk) en zwart buitenschrijnwerk. De gevelbekleding sluit naadloos aan bij dat laatste. “De keuze voor aluminium voor zowel dat buitenschrijnwerk als de gevelbekleding stond van in het begin vast,” herinnert zich Lynn Blancquaert (ABS Bouwteam), “enerzijds voor de strakke look maar minstens evenzeer omwille van de onderhoudsvriendelijkheid van het materiaal.”

 

Charlotte Willaert (Ai&M Architecten): “Voor het ontwerp ben ik uitgegaan van een witte monolithische blok waar we dan negatieve volumes uitgehaald hebben. Het zwarte aluminium buitenschrijnwerk én de gevelbekleding zetten dat extra in de verf. Naast de voordeur bijvoorbeeld werd ook zo’n volume uitgespaard en tegelijk geaccentueerd dankzij het zwarte vlak dat afgewerkt werd met de verticale Linarte gevelbekleding van Renson.”

 

Dat Linarte bestaat uit individuele profielen, laat een enorme vrijheid toe om een wand met gevelbekleding volledig naar wens samen te stellen. Zo kan je eindeloos combineren tussen de 3 beschikbare profieltypes (Block 16, Block 33 en Even) en alle mogelijke kleuren. Maar de wand kan ook verder gepersonaliseerd worden met led-verlichting of houten inserts als invullingen. Bovendien kunnen poorten, deuren, maar ook een videofoon, brievenbus of stopcontact haast onzichtbaar ingewerkt worden in de wand. De mogelijkheden zijn dus met andere woorden onbeperkt.

 

Kris Wynen (Aluservice): “De opbouw van een Linarte-gevel bestaat uit een laag isolatie, een houten keperwerk en daarop de horizontale draagprofielen die meegeleverd worden met de Linarte profielen. Hier kruipt nog het meeste werk in aangezien die basis perfect uitgelijnd moet zijn voor een mooi resultaat. De rest van de opbouw is eigenlijk kinderspel: in de draagprofielen worden de kunststof clips geklikt, waarin je de profielen zelf op hun beurt gewoon één voor één kan in vastklikken. Met een goed geplaatste onder structuur is dit dus een heel makkelijk en snel te installeren systeem.”

Nuttige links