Nieuws

Terugblik: Infosessie 'De nieuwe verplichte verzekering' (syllabus, foto's)

21 juni 2018

Op 1 juli 2018 wordt een nieuwe wet van kracht die naast architecten ook andere dienstverleners en aannemers een verzekeringsplicht oplegt voor de 10-jarige burgerlijke aansprakelijkheid. Die heft een jarenlange discriminatie (ten dele) op.

Tot nu toe moest immers enkel de architect verplicht zijn beroepsaansprakelijkheid verzekeren. Bij schade werd dan ook (vaak ten onrechte) met de vinger gewezen naar de architect. Daar komt met deze wet verandering in!

 

Op vrijdag 27 april besliste de ministerraad daarnaast over een tweede wetsontwerp die alle dienstverleners in de bouw oplegt zich verplicht te verzekeren voor de burgerlijke aansprakelijkheid.

 

Tijdens de infosessie 'De nieuwe verplichte verzekering. Wat verandert er voor u als architect?' gingen we in op de nieuwe wetgeving. Wat betekent dit nu voor de architect? Op wie is de wet Peeters-Borsus en het nieuwe wetsontwerp Ducarme van toepassing? Wat als een aannemer toch niet verzekerd is? Moet de architect dit controleren? En betekent dit opnieuw een bijkomende taak voor de architect?... Gert Geerts (GSJ Advocaten) ging er op in.

 

In een panelgesprek gaven ook de verzekeraars Protect, Euromaf en AR-CO, verzekeringsmakelaar CEA en controlebureau SECO hun visie.

 

We verwelkomden 500 architecten in Leuven, Heusden-Zolder, Antwerpen en Gent. Bekijk hier de fofo's.

Syllabus

 

De sessie gemist? Download als NAV-lid hier gratis de syllabus.