Nieuws

Bouw Community House Knokke-Heist in 2019 van start

21 augustus 2018

De start van de bouw van het gloednieuwe en spectaculaire Community House op het Maes en Boereboomplein is gepland voor het begin van 2019. In 2022 nemen de bewoners hun intrek

©RV - Het 'Community House' - Ontwerp: Jakob+McFarlane.

Het ontwerp is van Jakob+MacFarlane, het Belgische B2Ai zal als uitvoeringsarchitect fungeren. In september wordt de samenwerkingsovereenkomst ondertekend met CAAAP (ontwikkelaar), Artes Depret (aannemer), het architectenbureau B2Ai en de studiebureaus Establis, Ingenium, Plantec en Green building Projects, weet Het Nieuwsblad. Omdat het nieuwe RUP reeds in werking is, kunnen de commercialisatie en de bouw van het project in het eerste kwartaal van 2019 starten.

 

Het project zal gerealiseerd worden op een termijn van drie jaar. Het gebouw zal dertien verdiepingen hoog zijn en staat voor multifunctionaliteit. Zo komt er een dubbelhoge evenementenhal, een bibliotheek en spelotheek, een trouw- en gemeenteraadszaal, enkele gemeentelijke diensten en een 90-tal appartementen. Er komt ook een ondergrondse parking voor 250 wagens en de nodige winkels en horeca.

 

Midden volgend jaar wordt het huidige gemeentehuis al afgebroken, in 2022 nemen de bewoners hun intrek, aldus HLN.be.