Haerynck Vanmeirhaeghe architecten

openhuizendag

Mijn Thuis Op Maat: deze 140 woningen kan je op 30 september bezoeken

24 augustus 2018

We hebben goed nieuws voor de (ver)bouwers van morgen. Dit najaar tonen meer dan 100 architecten immers hoe comfortabel, slim en innovatief het wónen van morgen kan zijn. Tijdens de nieuwe openhuizendag Mijn Thuis Op Maat zwaaien immers bijna 140 uitnodigende voorbeelden de deuren open. De selectie projecten bewijst alvast dat de hoge verwachtingen even goed in de dorpskern als in de stad ingelost kunnen worden.

Vergeet dus het woord betonstop, maar laat u overtuigen door de troeven van nieuwe woonvormen: flexibel, betaalbaar, groen en goed bereikbaar. In tal van hedendaagse projecten verzoenen architecten deze troeven met betaalbaarheid in compacte maar ruime en lichtrijke woningen, ook voor jonge gezinnen. Dat het kan, illustreren de bijna 140 projecten van Mijn Thuis Op Maat.

 

Meer dan een namiddag huisjes kijken

 

Zin om er zelf aan te beginnen? Met dit nieuwe openhuizenevent wil NAV op één namiddag inspiratie bieden en ontmoetingen organiseren tussen architecten en bouwheren. Die ontmoetingen maken van dit initiatief meer dan een namiddag huisjes kijken. Op elke locatie ontdekken bezoekers immers het (ver)bouwverhaal van naaldje tot draadje en uit eerste hand van de architect en de eigenaar van het project.

 

Met Mijn Thuis Op Maat presenteert NAV een gloednieuwe openhuizendag in opvolging van het ter ziele gegane Mijn Huis Mijn Architect. NAV kan voor de organisatie bogen op jarenlange ervaring met zowel Mijn Huis Mijn Architect als met de Vlaamse Renovatiedag. Deze openhuizendagen ontvangen telkens tienduizenden bezoekers. Ze vormen dan ook een ideale gelegenheid om de meerwaarde van een architect in de kijker te zetten.

Haerynck Vanmeirhaeghe, Egide Meertens Plus Architecten, Verdickt & Verdickt, guerrilla office

Praktisch

 

  • Datum: zondag 30 september 2018, van 13u tot 18u
  • Locatie: Vlaanderen en Brussel
  • Initiatief: Zoekeenarchitect.be en Netwerk Architecten Vlaanderen
  • Overzicht projecten: www.mijnthuisopmaat.be
  • Toegang tot de deelnemende woningen: gratis, mits registratie op de website. Let wel: sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak.
  • Magazine: enkele gerealiseerde nieuwbouwprojecten en renovaties worden uitgebreid in de spotlight geplaatst in ons inspiratiemagazine ‘Mijn Thuis Op Maat’, dat op elk deelnemend project gratis wordt verspreid.
Nuttige links