g2architecten bvba - fotograaf Christophe Van Couteren

toegankelijkheid

Inter en NAV werken samen voor meer toegankelijkheid

2 oktober 2018

Inter en Netwerk Architecten Vlaanderen, NAV, slaan de handen in elkaar. We hebben een overeenkomst ondertekend en engageren ons om elkaars werking te ondersteunen. De adviseurs van Inter en de architecten die NAV vertegenwoordigt streven allebei naar een samenleving die comfortabel en aantrekkelijk is, en waar zoveel mogelijk mensen aan kunnen deelnemen. En samen staan we sterker.

Waarom werken we samen?  

Ontwerpen voor iedereen vormt voor veel architecten vandaag al een aandachtspunt. Voortaan kunnen architecten nog gemakkelijker bij Inter terecht voor toegankelijkheidsadvies, toepasbaar in hun werk van alledag. Zo zorgen we ervoor, beide als expert in ons vak, dat elk bouwontwerp leidt naar een efficiënt, aantrekkelijk en comfortabel eindresultaat.

 

Wendy Metten, directeur van Inter, en Kris Baetens, directeur van NAV, zijn het volmondig eens: “De samenwerking tussen Inter en NAV zorgt er voor dat wie bouwt, ook aan toegankelijkheid denkt. Anderzijds houdt NAV Inter op de hoogte van wat er leeft bij ontwerpers.”

 

Hoe werken we samen?

  • We wisselen interessante en relevante informatie uit.
  • We zorgen voor een helpdesk bij vragen.
  • We organiseren vormingen om de vinger aan de pols te houden over toegankelijkheid, ontwerp en bouwpraktijk.

 

Wie is Inter?

Inter is het expertisecentrum toegankelijkheid en ontwerpen voor iedereen. Mensen hebben een handicap als de omgeving niet is aangepast aan hun mogelijkheden. Inter biedt daarom ondersteuning om de omgeving bereikbaar, betreedbaar, bruikbaar en begrijpelijk te maken voor iedereen.

Wendy Metten (Inter) en Kris Baetens (NAV) ondertekenen een overeenkomst om nauwer samen te werken