Innovatie

Daikin scoort op de Red Dot Design Awards

9 oktober 2018

Daikin Europe krijgt, na het recente succes van de IF Design Awards, opnieuw een reeks onderscheidingen voor zijn innovaties in product design tijdens de 2018 Red Dot Design Awards.

Het internationaal gereputeerde Red Dot label is een begeerd keurmerk. Als een van de ‘s werelds grootste designwedstijden erkennen de Red Dot Awards sinds de jaren ‘90 uitzonderlijke designkwaliteit en innovatie. Dit jaar dienden designers en fabrikanten uit 59 landen over 6.300 producten in die individueel streng getest en kritisch geëvalueerd werden door een 40-koppige jury. De producten werden beoordeeld op basis van innovatie, functionaliteit, kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid.

 

Vier Daikin verwarmings- en controleproducten en de airconditioner Stylish kregen de Red Dot-classificatie.

 

Daikin Altherma 3 warmtepomp vloermodel

 

De Daikin Altherma 3 is de eerste lucht/water warmtepomp die gebruik maakt van de gepatenteerde BlueVolutiontechnologie. Het systeem combineert hoogrendements compressoren met koelmiddel R-32 en weersafhankelijke instellingen om een performante en consistente kamertemperatuur te behalen aan de laagst mogelijke kost.

 

De buitenunit is combineerbaar met een hele reeks discrete en stijlvolle binnenunits. De Smart control technology biedt een nauwkeurige en eenvoudige aanpassing aan de individuele voorkeuren met een remote control-optie dankzij de Online Controller App. Daarenboven is integratie met andere home control-systemen mogelijk.

Daikin Altherma 3 warmtepomp wandmodel

 

Met zijn strakke afmetingen kan de compacte wandunit, die alle voordelen van het Daikin Altherma 3 assortiment biedt, gemakkelijk gecombineerd worden met een standaard boiler voor sanitair warm water, voor een optimale en flexibele installatie. De aanvulling van een thermisch opslagsysteem met thermische bedieningspanelen biedt op aanvraag goedkoop warm water zonder dat een elektrische dompelaar nodig is.

Daikin D2CND Condenserende gasketel

 

De DC2CND (zie foto bovenaan) biedt een compacte condenserende gaswandketel die weinig ruimte in beslag neemt en een hoge flexibiliteit in gebruik verschaft. De antivriesbescherming van waterleidingen maakt het mogelijk om de ketel praktisch overal binnen of buiten te installeren. Met een verwarmingsrendement tot 108% past het hoge modulatiebereik van de unit automatisch het vermogen aan op basis van de verwarmingslast gaande van 3 tot 24 kW. Voor een nog hoger energierendement kan de ketel gecombineerd worden met zonnepanelen. De binnenunit kan op afstand geregeld worden dankzij de Daikin smart online controller app.

 

Stylish Airconditioner

 

Met zijn gloednieuwe designs en koelmiddel R-32 garandeert de compacte wandairco Stylish een milieuvriendelijke oplossing met het hoogste rendement in zijn categorie, een score tot A+++ voor het verwarmen en het koelen.

Stylish is beschikbaar in verschillende kleuren en integreert zich naadloos in elk interieur. Afgebogen hoeken dragen bij tot de esthetiek van de unit terwijl de speciaal ontworpen ventilator en de warmtewisselaar bijna onhoorbare topenergieprestaties en een ideaal comfort leveren.

Commercial Wired Controller

 

De recentste afstandsbediening van Daikin is ontworpen om een hoog gebruiksgemak samen te voegen met een elegante en moderne uitstraling. Haar compacte afmetingen en een keuze uit drie verschillende uitvoeringen bieden een discrete oplossing die met elk interieur overeenstemt. Een strakke behuizing verbergt de geavanceerde technologie van Daikin met een intuïtieve touchbediening die het verstellen van de gebruiksinstellingen overeenkomstig met ieders persoonlijke comfort vergemakkelijkt. Installateurs kunnen eenvoudig geavanceerde technische gebruiksinstellingen op hun smartphone configureren en ze via Bluetooth Low Energy (BLE) uploaden.

Nuttige links