Innovatie

Soprema wint bronzen BtoB-award voor gedurfde rekruteringscampagne

24 oktober 2018

Op 23 oktober behaalde SOPREMA de bronzen award op de BtoB Press & Communication Awards in de categorie “Best Use of Event”. De expert in waterdichting en isolatie nam de prijs gisterenavond in ontvangst samen met digitaal partner Only Humans. Op het galadiner was SOPREMA één van de laureaten naast grote spelers als Proximus, SBS Belgium en Telenet.

Ambior luchtfoto

War on talent

De gedurfde wervingscampagne viel bijzonder in de smaak bij de exclusief samengestelde vakjury. Bovendien maakt de award komaf met het behoudsgezinde en klassieke imago van de bouwsector.  SOPREMA behoort tot de wereldtop in waterdichtings- en isolatieoplossingen en koos bewust voor deze frisse campagne om de juiste technische profielen aan te trekken. Opgericht in 1908 combineert het bedrijf een rijke geschiedenis met een frisse toekomstvisie. “Om onze marktleiderspositie te versterken bouwen we een duurzame isolatiefabriek en centraal distributiecentrum, ‘Ambior’ genaamd, in het Limburgse Tongeren”, zegt CEO SOPREMA North Europe Leo Hoekstra. “Ons bedrijf staat bekend om ‘anders dan anders’ te zijn. Om de juiste personen met een SOPREMA-DNA te vinden voor de gloednieuwe Ambior-site, schakelden we ons marketingteam en Only Humans in voor de ontwikkeling van een eventconcept van formaat. De award is voor ons de kers op de taart.”  


Solliciteren op 50 meter hoogte

De voorbije zomer lanceerde het bedrijf een wervingscampagne met één opmerkelijk hoogtepunt: een live jobdag op 50 meter hoogte. De historische stadskern van Tongeren vormde het schouwtoneel voor het rekruteringsevenement. Tientallen sollicitanten, SOPREMA-collega’s en recruiters werden naar 50 meter hoogte gehesen met een reusachtige bouwkraan voor een job interview in de lucht.  


Nog meestappen in dit verhaal?

Ambior, de nieuwe SOPREMA vestiging in Tongeren, zoekt nog volop getalenteerde medewerkers (productieleiders, polyvalente operatoren, mekaniekers), maar ook spontane sollicitaties zijn steeds welkom! Stuur je kandidatuur naar ambior@soprema.be en neem zeker een kijkje op www.ambior.be. Voor het Ambior-team werkte SOPREMA het PEAK-programma uit met als eindbestemming een groepsexcursie naar de Mount Everest. Het team mag na een intensieve opleiding in het buitenland de nieuwe plant in een volcontinue ploegensysteem vanaf het prille begin mee opbouwen. Een unieke professionele kans en een toonbeeld van hoe co-creatie in de praktijk tot successen leidt.

Nuttige links